Перейти до основного вмісту


НА ЯВОРІВЩИНІ СТАРТУВАВ III РАЙОННИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «МАНДРУЄМО ЯВОРІВЩИНОЮ»


Сьогодні, 24 вересня, у Новояворівському міському краєзнавчому музеї біля муралу Кузьмі Скрябіну стартував ІІІ районний туристичний фестиваль «Мандруємо Яворівщиною».

Розпочався захід у Новояворівському міському краєзнавчому музеї вітальними словами від першого заступника голови районної державної адміністрації Віталія Денеги та голови районної ради Володимира Сичака.

«Яворівщина є унікально, першу чергу географічним розташуванням, адже Яворівський край розташований в межах заповідника Розточчя. Радий бачити сьогодні гостів і щиро вас запрошую на Яворівщину сьогодні. Фестиваль «Мандруємо Яворівщино» - це щось магічне, сакральне. Я переконаний, що попри усі негаразди у нас є дуже великий попит на добро і у цьому є великий запит фестивалю. Так і сьогодні, ми щиро дякуємо всім за організацію такого фестивалю, адже тут об’єдналось багато за різним духом людей аби поговорити про найважливіше нашого краю. Завдяки таким заходам, ми маємо змогу побачити красу Яворівського краю та неймовірно багату історію, про яку варто говорити» - говорить Віталій Денега.

У програмі фестивалю було багато цікавого, а саме: презентація туристичних локацій Яворівщини, проведення показових майстер-класів: «Розпис яворівської забавки», «Еко-сумка з вибійкою», «Вишивка яворівкою», «Рогозоплетіння».

Відтак, учасники фестивалю поїхали на козину ферму «Cozy farm» у с.Когути та до ПП Гураль с.Підрясне, де відбулась екскурсія та дегустація.

І на завершення для учасників фестивалю відбудеться виступ Народного театру-студії «Яворина» РНД «Сокіл».










































Джерела інформації:





































































Коментарі