Перейти до основного вмісту


ПРОЄКТ НАБИРАЄ АКТИВНОГО РОЗМАХУ


Відбулась робоча зустріч керівника Проекту уряду Німеччини щодо фінансової підтримки розвитку інфраструктури вісьмох природоохоронних установ загальнодержавного значення Карпатського регіону Міхаеля Бромбахера із директором Яворівського національного природного парку Михайлом Біляком. 

Розглянуто та уточнено позиції щодо фінансування будівництва та реконструкцію діючих об’єктів рекреації, придбання засобів для ведення природоохоронної діяльності, оргтехніки, а також визначено заходи стосовно збереження лучно-болотних угідь Яворівського НПП та інше. Значний обсяг робіт із даного переліку будуть вже реалізовані у цьому році. Це є свідченням того, що проект набирає активного розмаху. 

В цьому є і заслуга народного депутата України від Львівщини Ростислава Тістика, який, отримавши негативну інформацію щодо намірів окремих керівників існуючого на той час Міністерства енергетики та захисту довкілля України змінити цільове призначення виділених коштів на інші потреби, що не пов‘язані із оновленням матеріально-технічної бази національних природних парків та природних заповідників. 

Після звернення до Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля проект відновлено в інтересах природоохоронних установ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

У зв’зку із цим у профільному Міністерстві відбулась робоча зустріч за участю його керівників та членів робочої групи, яка займається реалізацією проекту. На думку Міхаеля Бромбахера, відчувається зацікавленість команди новоствореного Міністерства у раціональному використанні коштів проекту, що реалізується в рамках Німецького фінансового співробітництва (FC) та фінансується Міністерством економічного співробітництва нашої держави.




































Джерело інформації:






























Коментарі