Перейти до основного вмісту


НА ЯВОРІВЩИНІ ДІЮТЬ ПРОГРАМИ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА


«На ЯВОРІВЩИНІ діють програми державної підтримки сільського господарства.

Районною радою підтримано пропозиції райдержадміністрації щодо скерування коштів за утримання свійських тварин молочного та м’ясного напрямку продуктивності та по програмі часткової компенсації за закуплену нову сільськогосподарську техніку, технологічне обладнання для забезпечення діяльності суб’єктів господарювання в галузі тваринництва, рослинництва, садівництва та ягідництва.

Дотація надається:

- фізичним особам, які утримують 3 і більше проідентифікованих свійських тварин молочного та м’ясного напряму продуктивності, 

- юридичним особам, які утримують від 3 до 30 гол. свійських тварин молочного та м’ясного напрямку продуктивності, за кожну наявну голову.

Юридична особа, яка утримує більше 30 гол. свійських тварин молочного та м’ясного напрямку продуктивності отримує дотацію лише за 30 гол.

Комісія з надання підтримки галузі тваринництва розподіляє кошти між власниками пропорційно кількості корів.

Для одержання часткової компенсації за закуплену нову сільськогосподарську техніку, технологічне обладнання звернулися та подали документи три сільськогосподарські підприємства, а саме ПОП «Наконечне» с. Наконечне, керівник Хархаліс Степан Адольфович, за закуплений мульчувач польовий ПН-2 на суму 95,845 тис. грн.; ТзОВ «імені Данила Галицького» с. Віжомля, директор Запотічний Євген Іванович, за закуплений трактор Беларус-1221.2. на суму 920,00 тис. грн.; ТзОВ «Красула-Д» с. Добростани, директор Дунас Галина Василівна, за закуплені світлофільтри для витяжного вентилятора на суму 181,440 тис.грн.

Нашою метою є сприяння розвитку сільського господарства, забезпечення продовольчої безпеки регіону, виробництво високоякісної сільськогосподарської продукції в обсягах, достатніх для задоволення потреб населення і переробних галузей», - повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Віталій Денега.


Більше інформації - на сторінці Яворівської районної державної адміністрації.


























































































Коментарі