Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКИЙ РВ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАКЛИКАЄ УСІХ НЕ ПРОВОКУВАТИ ПОЖЕЖІ В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ!


Уже більше 10 тисяч пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах виникло в Україні з початку 2020 року. Більшість випадків зафіксовано саме з початку березня. Найчастіше, така негативна тенденція спостерігається як тільки громадяни масово починають спалювати сміття на присадибних ділянках та навмисно випалюють сухостій на полях. Тож, рятувальники продовжують ліквідовувати численні пожежі сухої трави, очерету, тощо.

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! 

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. 

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки! 

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Пам’ятайте! Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!























Джерело інформації:



























































Коментарі