Перейти до основного вмісту


У М. ЯВОРОВІ ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ТАБЛИЦІ НА ФАСАДІ РАЙОННОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ ІМЕНІ ЮРІЯ ЛИПИ


Сьогодні, 19 серпня, у м. Яворові в день 76-річниці від дня смерті Юрія Липи відбулось відкриття меморіальної таблиці на фасаді районної центральної бібліотеки імені Юрія Липи з нагоди 120-річчя від Дня народження Ю.Липи.

Під час заходу відбулося урочисте вручення книги В.Яремина «Скарбниця народного мистецтва Яворівщини» бібліотекам Яворівщини.

Участь у заході взяли заступник Львівської облдержадміністрації Іван Собко, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Денега, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, голова районної ради Володимир Сичак, представники громадських організацій.

«Мабуть, ніхто так не прагнув вивести Україну на роль країни «першого світу», як Юрій Липа. Його тексти — це потужна і надихаюча стратегія для великого народу, якому судилося вершити долю регіону, а може, і світу. Його праці «Призначення України», «Чорноморська доктрина» спонукають думати та аналізувати, а також вірити в сильну та процвітаючу Україну. Прийшов час аби віддати письменникові заслужену шану, повернути Україні і світові його фундаментальні твори і славне Ім'я», - наголосив Іван Собко.

«Ми не тільки повинні знати і пишатися, що в нас народились та проживали великі постаті, а повинні вивчати їхні життя та творчість і щось звідти корисне почерпати для себе. Для того, щоб в тому важкому, сьогоднішньому світі вижити, щоб стати людиною і прожити повноцінне та пам’ятне життя», – наголосив голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Довідка: У цьому будинку, де зараз знаходиться Яворівська районна центральна бібліотека імені Юрія Липи 1943-1944 рр. виступав з лекціями доктор Юрій Липа.






Коментарі