Перейти до основного вмісту


У М. НОВОЯВОРІВСЬКУ ВІДКРИЛИ МУРАЛ, ПРИСВЯЧЕНИЙ КУЗЬМІ СКРЯБІНУ


Вчора, 17 серпня, в день народження нашого земляка, в Новояворівську, на фронтальній стіні Палацу культури «Кристал» урочисто відкрито мурал.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння Андрію Кузьменку звання Героя України.

Авторами ідеї Проекту «Скрябін. Початок…» є львівські ротарійці, які після погодження бачення Проекту з батьками Андрія, взялися за його реалізацію. Проект «Скрябін. Початок…» передбачає втілення в життя елементів вшанування пам’яті фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка у містах де відбувалося творче становлення музиканта.

Саме новояворівський «Кристал» став колискою музики для Андрія, тут проходили його репетиції і був заснований славетний гурт «Скрябін». Тому першим етапом Проекту стало виготовлення муралу на одній з його стін.

Виконав мурал відомий львівський мураліст, професіонал своєї справи - Святослав Владика.

Андрій Кузьменко – оптиміст, який вмів відчувати біль інших. Таким Кузьму знають не лише рідні та друзі, але й прихильники. Він співав про те, що хвилює всіх, вміло використовуючи у текстах пісень народну мову і жартівливі фрази. Він залишив слід у серці кожного. На його піснях і хітах виросли цілі покоління, а творчий шлях був яскравим і по-своєму унікальним.


Коментарі