Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ УКРАЇНА СВЯТКУЄ 29-ТУ РІЧНИЦЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ



24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який став точкою відліку сучасної державності. Насправді ж, відбулося відновлення державного суверенітету, за який українці змагалися протягом багатьох століть. Навіть більше – проголошення державної незалежності Україною відіграло вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточній ліквідації комуністичної тоталітарної системи. 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі Український народ абсолютною більшістю голосів підтвердив прагнення жити в самостійній державі. У країні почалися демократичні перетворення, відбувся поділ державної влади на три гілки. 1992 року законодавчо затверджено державні герб, гімн і прапор України.


29 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та відстоювати свободу, захищати власний суверенітет і територіальну цілісність. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень. У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці.


Це особливе свято уособлює здійснення мрій та прагнень мільйонів людей, які впродовж багатьох століть плекали українську націю, самовіддано й мужньо боролись за самостійність власної держави. Незламність духу українського народу, багатовіковий літопис державотворення та прагнення до волі нехай додадуть нам оптимізму та віри в суверенну та благополучну Україну.






























Джерела інформації:
Краю мій Яворовий









































Коментарі