Перейти до основного вмісту


23 СЕРПНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА


Державний Прапор України - один із трьох державних символів нашої країни.

18 вересня 1991 року Верховна Рада України своєю Постановою «Про прапор України» надала синьо-жовтому біколору статус офіційного прапора країни. 23 серпня 2004 року Президент підписав Указ «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято - День Державного Прапора України. До цього свято відзначалося лише в Києві на муніципальному рівні.

Кольори Державного Прапору України - синій і жовтий, і походять вони від герба Руського королівства XIV століття. 1848 року українці Королівства Галичини та Володимирії використовували синьо-жовтий стяг як національний прапор, а у 1917–1921 роках, під час української революції, цей стяг був державним прапором Української Народної Республіки й Української Держави.

З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє небо над золотою нивою - зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України.

Нехай наш прапор завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх наших справах і помислах.




















































Джерело інформації:
Краю мій Яворовий







































Коментарі