Перейти до основного вмісту


БАРВИСТА ЯВОРІВЩИНА & КВІТУЧА ЛУГАНЩИНА - ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ КУЛЬТУРНИХ ОБМІНІВ МІЖ ЗАКЛАДАМИ ЛЬВІВСЬКОЇ, ЛУГАНСЬКОЇ ТА ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ


«Ми втретє отримали перемогу. Це так приємно, бо цьогоріч це спільна перемога Яворівщини та Старобільщини», - повідомляє керівник відділу культури, туризму молоді та спорту Яворівської РДА Наталія Лялюк.

7 серпня Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» провела засідання Конкурсної Ради конкурсів що проводяться у рамках Програми «Змінимо країну разом»:
  • Конкурс освітніх обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей; 
  • Конкурс культурних обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей; 
  • Конкурс обмінів між засобами масової інформації Львівської, Луганської і Донецької областей
За понад 2,5 мільйони гривень (з яких грант 1,75 мільйонів) до кінця 2020 року буде реалізовано 29 проєктів, з яких: 10 освітніх, 12 культурних та 7 медійних обмінів.

«Програма «Змінимо країну разом» починалася з конкурсів освітніх, культурних і медійних обмінів між Львівщиною та Луганщиною. На сьогодні географія конкурсів розширилася, а це свідчить про ефективність та корисність програми. Загалом Програма «Змінимо країну разом» - це не лише про нові фінансові інструменти освітньої, культурної та медійної співпраці між Львівщиною та східними Луганською і Донецькою областями. Програма «Змінимо країну разом» - це про можливості і віру в те, що малими кроками, малими проектами між школами, народними домами, місцевими газетами ми можемо долати стереотипи, зшивати країну, штучно розірвану певними політичними силами, і загалом, будувати загальноукраїнську солідарність. І найважливіше. Програма «Змінимо країну разом» - це про обійми, рукостискання, розмови людей, розділених сотнями кілометрів, але об’єднаних любов’ю до нашої держави.» - розповіла Галина Литвин, виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією та карантинними обмеженнями, значну частину заходів в рамках проєктів передбачено проводити в онлайн-форматі, що є не зовсім звичним для Програми, але абсолютно відповідає викликам часу. Хоча серед проєктів-переможців таки є достатньо традиційних оффлайнових обмінів, що дуже тішить, бо власне цінність конкурсів в знайомстві, спілкуванні та обміні думками між людьми, яких розділяє понад 1000км. Найбільше тішить те, що партнерства, створені в 2018-2019 роках для участі в конкурсах, стійкі та ефективні, продукують нові спільні ідеї та знову є в переліку переможців.


























Джерела інформації:









































Коментарі