Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКИЙ РОЗПИС У ТРУСКАВЦІ (ФОТО / ВІДЕО)


На свято Преображення Господнього 19 серпня в курортному Трускавці у Художньому музеї Михайла Біласа відкрито нову виставку. Роботи Наталії та Мар`яни Дюг (матері та доньки) презентують яворівський орнамент у всій його красі в сучасній інтерпретації. Твори яскраві, барвисті, багаті в символи, а найголовніше – теплі через вдале поєднання традиційних для Яворівщини кольорів. 

На відкритті виставки виступили керуюча справами Трускавецької міської ради Олена Петранич, начальниця відділу культури ТМР Тетяна Татомир, директорка музею Біласа Олена Білас-Березова і авторка розписів, членкиня Яворівського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Дюг. 

У виступах згадували і про всесвітньо відому яворівську забавку (іграшку), яка претендує на занесення до спадщини ЮНЕСКО, і про яворівську різьбу, і про кулінарний шедевр – яворівський пиріг, і в загальному про яворівські розписи, які популяризують у своїй творчості пані Наталія Дюг та її донька Мар`яна. Гості музею переглянули відеосюжет про яворівські родзинки майстерності, вишиванки та розпису, а потім оглянули роботи мисткинь, розміщені в трьох залах трускавецького музею.


























Коментарі