Перейти до основного вмісту


З НАГОДИ 120-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СЛАВЕТНОГО ЗЕМЛЯКА ЮРІЯ ЛИПИ КОЛЕКТИВ ЯВОРІВСЬКОЇ ЦРБ ІМ.Ю.ЛИПИ ДОЄДНУЄТЬСЯ ДО ЛИПІВСЬКИХ ЧИТАНЬ 2020


Отже, літо 1943-го, Яворів. Сюди з дружиною і двома маленькими донечками приїздить лікар Юрій Липа. Мало хто знав тоді, що має справу з письменником і відомим громадським діячем. А як лікаря, як людину його полюбили відразу… Знання мав колосальні, і з різних галузей – історії, археології, етнографії, соціології, економіки, постійно працював над собою, не гаяв ні хвилини, навіть у тяжкий воєнний час. Збирав і записував від людей байки, перекази, легенди… Займався літературною працею. Писав переважно ночами, від чого мав постійно червоні повіки… Але це не впливало на його прихильність до людей, не робило ні дратівливим, ні зарозумілим. Протягом усього життя Юрій Липа був продовжувачем національних, ідеологічних, моральних та політичних засад, був бездоганним взірцем, еталоном Українця. 

Вічна пам'ять і слава Герою, Мислителю, спокій його праху, шана його думкам!


























З нагоди 120-річчя від дня народження нашого славетного земляка - поета, письменника, перекладача, публіциста, літературознавця, літературного критика, історика, філософа, політолога, мислителя, соціолога, теоретика українського націоналізму, лікаря-практика, лікаря-вченого, лікаря-фітотерапевта, військового лікаря, великого сина України, апостола новітнього українства, голосу доби, яснозбройного Юрія колектив Яворівської ЦРБ ім.Ю.Липи доєднується до Липівських читань 2020.





























Джерело інформації:
































Коментарі