Перейти до основного вмісту


ІНСПЕКТУВАННЯ РОБІТ І ЗНАЙОМСТВО З МОСТИЩИНОЮ


10 серпня 2020 року керівництво райдержадміністрацій та районних рад Яворівського та Мостиського району інспектували хід виконання ремонтних робіт автомобільної дороги місцевого значення Мостиська - Краковець, а також в межах зустрічі ознайомилися з історією Мостищини, а саме Фортами 1,6 Див’ятичі та 1,4 Марушка Ліс.

Для довідки:

«Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури», номер проекту PBU1/0705/16 -поточний середній ремонт автомобільної дороги місцевого значення 0141003 Мостиська - Краковець. Сума проекту - 2227,440 євро.

Прикордонні регіони України та Польщі - Львівська область та Підкарпатське воєводство розташовані на периферії своїх країн. Разом з тим, для них характерний інтенсивний рух транспорту поблизу пунктів пропуску, розташованих на території (Медика-Шегині, Корчова-Краківець, Будомєж-Грушів та Г ребенне-Рава-Руська).

Альтернативні шляхи, що ведуть до кордону. Проект Transborder спрямований на реконструкцію 19,1 км дороги Мостиська-Краківець у Львівській області (дорога № 0141003) та 0,7 км місцевої дороги Синява-Гребенне у Підкарпатському воєводстві (дорога № 867), підвищуючи безпеку та транспортну доступність.

З української сторони роботи включають ремонт дорожнього покриття та дренажної системи, а також модернізацію перехресть. З польської сторони передбачається укріплення дорожнього полотна, укладення нового асфальтобетонного покриття та нанесення світловідбиваючої розмітки. Крім того, планується модернізація перехресть та дренажної системи. Окрім цього, у рамках проекту буде створено концепцію екологічно чистих рішень для дорожньої інфраструктури Україні та Польщі.

БЕНЕФІЦІАР

- Підкарпатське управління воєводських доріг у Жешуві (Підкарпатське воєводство, Польща).

- Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна" (Львівська область, Украйна).

Відео за посиланням.


Коментарі