Перейти до основного вмісту


МИСТЕЦЬКА ІНТЕРВЕНЦІЯ У ПРОСТОРІ ПРИЛБИЧ


Напередодні щорічної прощі до Прилбич - родинного села Митрополита Андрея - відбулась мистецька інтервенція "Митрополит Андрей Шептицький - духовний пастир українства".

Під час заходу, участь у якому взяли заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Віталій Денега, заступник голови Володимир Дзюнька, керівник апарату Зоряна Мірило, голова районної ради Володимир Сичак, відбулась мистецька частина та покладання квітів до пам’ятника Митрополиту.

"Кожне село і місто має своїх великих, відомих, поважних вихідців. Яворівщина, а разом з нею і вся Львівщина має ким пишатись і має на кого рівнятись. Прилбичі щороку стають центром для тих, кому небайдужа Україна та все українське. Нам треба використвувати мудрість, яку нам залишив Митрополит. Стараймося кожен як може на своєму місці використовувати цю мудрість на благо держави. Митрополит Андрей був надзвичайно працьовитим і встигав багато. Наслідуймо цю його рису та знаходьмо в собі силу волі йти вперед", - звернувся Іван Собко до всіх присутніх.

«Митрополит Андрей, без сумніву, — визначний діяч! Андрей Шептицький, як свого часу князь Володимир Великий, пізніше Ярослав Мудрий, потім Богдан Хмельницький і Тарас Шевченко, задав вектор розвитку України. Не було такої сфери діяльності, якою б не займався Шептицький. Будучи архієреєм Церкви, він зумів побудувати ефективне суспільство, в якому людина почувалася захищеною від самого народження аж до працевлаштування. Власним коштом купував і дарував цілі статки українському народові, своїй Церкві», - говорить голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

В межах мистецької інтервенції також нагородили переможців районного конкурсу "Яворівські таланти 2020", присвяченого 155-річчю від дня народження Митрополита Андрея.

У програму входила також презентація відеоконтенту "Сакральна Яворівщина, презентація сувенірних листівок з посланнями митрополита, мистецька презентація "Шептицький очима дітей".

Присутніх радував чоловічий вокальний ансамбль "Kalophonia". Екскурсійний маршрут "Стежками Праведника".



































































Джерела інформації:
Яворівська районна державна адміністрація
Яворівська районна рада























Коментарі