Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК 4 ЛИПНЯ СВЯТКУЄ 22-ГУ РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ СТВОРЕННЯ


Яворівський національний природний парк 4 липня святкує 22-гу річницю від дня створення. 

Парк - є природною перлиною розточанського краю, складова Міжнародного біосферного резервату «Розточчя» під егідою ЮНЕСКО. Тут ландшафти милують своїми неповторними краєвидами, а флора та фауна зачаровує своїм розмаїттям. 

Яворівський НПП – знакова природоохоронна установа, яку знають не тільки в Україні, а й за її межами. Тому щорічно збільшується число поціновувачів, прихильників і партнерів парку…

Яворівський НПП – «жива» територія, яка постійно розвивається та вдосконалюється!!! Переживає як успіхи так і невдачі, але завдяки її керівнику та колективу, який щиро вболіває за свою установу, має світле та перспективне майбутнє. З Днем народження Яворівський національний природний парк!!!

Вітання від управління туризму та курортів Львівської ОДА 

Яворівський національний природний парк святкує свій День Народження – 22-гу річницю від дня створення.

Вітаємо працівників парку та запрошуємо мешканців та гостей Львівщини відвідати цей мальовничий куточок Яворівщини.

Парк розташований в унікальному куточку Західної України – Розточчі, поєднує неповторну природу, ліси та долини річок, а наявність Головного європейського вододілу, що розділяє басейни річок Чорного і Балтійського морів, зумовлює високе розмаїття видового складу місцевої флори та фауни.

Для відвідувачів у парку є відпочинкові зони: «Верещиця» (с. Верещиця), «Лелехівка» (с. Лелехівка), «Козулька» (с. Козулька), «Оселя Розточчя» (урочище Мочари поблизу с. Дубровиця), прокладено екологічні маршрути, проводять цікаві екскурсії. Тут діють центр з розведення та збереження нащадків диких коней тарпанів, музей «Старожитності Розточчя» та музей історичних знахідок, еколого-просвітницький центр.

Весело та змістовно провести дозвілля допоможуть майстер-класи з розпису яворівської забавки, виготовлення воскової свічки та ляльки-мотанки, варто скуштувати й солоденьке – мед з пасіки.








Вітання від асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна"

4 липня 22 роки тому засновано Яворівський національний природний парк. Територія парку - понад 7100 гектарів в межах східного (українського) Розточчя і є частиною Міжнародного біосферного резервату "Розточчя" під егідою ЮНЕСКО. 

Парк є домівкою для 18 видів унікальних рослин і 34 видів тварин, які занесені до Червоної книги України. 

Тут завжди раді туристу: 6 еколого-пізнавальних шляхів, місця рекреації "Верещиця", "Лелехівка", "Козулька", осередок "Оселя Розточчя", де можна побачити нащадків диких коней тарпанів.

Асоціація ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" щиро вітає партнерів спільного проєкту "РовеЛове Розточчя - разом попри кордони", який реалізуємо завдяки підтримці CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

А усіх запрошуємо брати велосипед і вирушати назустріч фантастичній природі Розточчя!




















Коментарі