Перейти до основного вмісту



У ВЕДМЕЖОМУ ПРИТУЛКУ «ДОМАЖИР» ВІДКРИЛИ НОВУ ТУРИСТИЧНУ СТЕЖКУ (ВІДЕО)

У ведмежому притулку "Домажир" відкрили 250 метрів нової туристичної стежки. Стежка веде відвідувачів до двох лісових вольєрів площею 3 гектари та ведмежого будиночка, де живуть два ведмеді – 9-річна Ласка та 12-річний Мишко. Відтепер відвідувачі можуть спостерігати й за ними.

Раніше, через відсутність стежки, до цих ведмедів зрідка доходили відвідувачі, хоч вони там мешкають ще з минулого року.

"Відвідувачі можуть познайомитися з нашими мешканцями, які рідко бачили перед тим. Маршрут цей включає доступ до двох великих лісових вольєрів та до ведмежого будинку, де розміщено 9 боксів, в яких будуть проживати ведмеді", — розповідає директор ведмежого притулку "Домажир" Ігор Николин.

Мишко з’явився у притулку у листопаді минулого року, його забрали з притравленої станції у Київській області. Ведмідь мав проблеми зі здоров’ям, у нього були пошкоджені зуби. Улюлені ласощі Мишка – це риба та м’ясо.

"Цього року ми почали його (ведмедя Мишка, — ред.) соціалізовувати з ведмедицею Ласкою, яка жила в нас у адаптаційному вольєрі", — каже керівниця служби по догляду за тваринами Наталія Галайко.

Ведмедицю Ласку привезли з зоопарку у Донецькій області, там вона жила у дуже тісній клітці та поганих умовах. Вже півтора року Ласка живе у "Домажирі". Ведмедиця любить їсти арахіс та мед.

"Вона як тільки до нас приїхала, хапалася за будь-які продукти, які їй кидали, можливо раніше її недогодовували", — розповідає доглядач ведведів Павло Федорів.

Зараз у ведмежому притулку живуть 15 ведмедів. Для відвідувачів притулок відкритий від четверга до неділі.

До кінця року притулок "Домажир" планує прийняти ще 6 тварин, зокрема до кінця літа тут можуть з’явитися ще два нових ведмеді.




















Джерело інформації:



















Коментарі