Перейти до основного вмісту



МАНДРУЄМО ЯВОРІВЩИНОЮ - ЧАСТИНА 24


Народний хореографічний колектив «Весна» (керівник Наталія Огородник).

Сьогодні знімали серію відеороликів «Барвиста Яворівщина».

Народний ансамбль «Весна» створений 2003 року. У 2005 вперше захистив звання « Народний» колектив. Основною метою Народного ансамблю «Весна» є залучення підростаючого покоління до участі у культурному житті рідного міста, естетичне виховання підростаючого покоління, збереження національної хореографічної спадщини,впровадження нових сучасних форм хореографічного мистецтва, вивчення культури народного та сучасного танцю за межами держави.

Народний ансамбль танцю «Весна» веде активну концертну діяльність ,долучається до організації масових заходів для дітей та молоді, що проходять в районі і за межами району.

Учасники колективу вивчають основи класичного танцю,основи народного сценічного танцю,український танець, танці народів світу,дитячі сюжетні танці, напрямки та стилі сучасної хореографії, а також майстерність актора та історію хореографії. Народний ансамбль танцю «Весна» є дипломантом та лауреатом різноманітих фестивалів, конкурсів- оглядів хореографічного мистецтва, зокрема: Свитязівські притупи м. Сокаль, « Різдвяні канікули» м. Львів, « Сурми звитяг», «Відлуння» м. Львів «Співограй» м. Феодосія, «Кришталеві грона» м. Виноградів Закарпаття, «Фестиваль фестивалів» Артек, «Мисливський фестиваль» м. Лежайск Польща,дні польсько-української культури м. Ярослав, Польща, «Сонячна Болгарія» м. Балчик, Болгарія, міжнародний фестиваль «Сонце радість і краса»м. Несебр Болгарія та фестиваль в Іспанії.

Зараз у колективі займається близько 100дітей молодшого середнього та старшого віку.

За вагомий внесок у розвиток та збереження національної культури, за популяризацію українського танцю Народний аматорський ансамбль народного танцю« Весна» нагороджений почесними грамотами, дипломами, подяками та високими нагородами за кордоном.








Театр танцю «Яворики» (керівник Наталія Слобода).















Народна аматорська циркова студія «Веселка» керівник Тетяна Миклуш.
Унікальна Перлинка Яворівщини



















Коментарі