Перейти до основного вмісту


МАНДРУЄМО ЯВОРІВЩИНОЮ - ЧАСТИНА 23


#Туризм
#Ведмежий_притулок
#НТА

Сьогодні пройшли зйомки до останньої серії відеоконтенту «Мандруємо Яворівщиною». 

Ведмежий притулок «Домажир» — реабілітаційний центр для ведмедів неподалік села Жорниська Яворівського району Львівської області. Відкритий у жовтні 2017 року за допомогою австрійського благодійного фонду FOUR PAWS. Розташований за 15 км від Львова у природному заповіднику «Розточчя».

Призначений для утримання та реабілітації ведмедів, яких врятували від жорстокого утримування із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Притулок розрахований на 30 ведмедів. Його загальна площа становить близько 20 га (станом на 2019 рік облаштовано лише 7,7 га). Для кожного ведмедя передбачено вольєр площею 1000 м². Вольєри оснащені штучними барлогами та басейнами. Крім того, є менші «карантинні вольєри», у яких ведмеді призвичаюються до нових умов проживання.

Станом на осінь 2019 року у центрі утримується 11 ведмедів. Першим вихованцем став Потап. Його знайшли завдяки активістам, які повідомили, що біля ресторану в парку є клітка з ведмедем. Попередній господар просто лишив ведмедя, завівши бізнес у Польщі. Згодом у притулку до нього приєдналися Тайсон, Машутка, Маня та інші ведмеді...











































Джерело інформації:













Коментарі