Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ 18-ТІ РОКОВИНИ СКНИЛІВСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ - ОДНІЄЇ З НАЙБІЛЬШИХ АВАРІЙ В ІСТОРІЇ АВІАШОУ


27 липня 2002 року на військовому аеродромі Скнилів у Львові сталася катастрофа, яку називають наймасштабнішою на авіашоу в сучасній історії.


Літак Су-27, що виконував фігури найвищого пілотажу, несподівано став падати і врізався в натовп глядачів. Тоді загинули 77 людей, 28 із них — діти, понад 350 отримали поранення, у кількох людей діагностували серйозні психічні захворювання.

Ніяких передчуттів не було: люди вірили, що організатори шоу гарантуватимуть цілковиту безпеку, згадує Іван Куц, котрий нині очолює ГО «Скнилівська трагедія», яка об’єднує потерпілих.


«Літак був повністю керований, до кінця, — каже Куц. — Це ж було на висоті 250 метрів, я бачив усе, від початку до кінця!».

Куц того дня втратив половину сім’ї. На авіашоу він пішов із дружиною, 20-річним сином і 13-річною дочкою. Живими залишилися тільки батьки — їхні діти Андрій і Зоряна загинули.

Більше інформації за посиланням.

Скнилівська трагедія, яка стала фатальним поєднанням прикрого випадку з чинником людської безвідповідальності й недбалості, назавжди залишиться чорною датою в сучасній історії України. Щороку потерпілі й родичі загиблих у тій страшній авіакатастрофі проводять меморіальні заходи, аби вшанувати всіх, хто загинув.


До річниці трагедії у Львові на вулиці Авіаційній, що біля летовища, звели каплицю. Біда тоді згуртувала багатьох людей. Благодійники з усього світу, волонтери допомагали потерпілим і їхнім родинам. Каплиця всіх Святих українського народу і жертв Скнилівської трагедії на вулиці Авіаційній стала місцем прощання і місцем зустрічі одночасно.

77 каменів біля неї нагадують про обірвані життя людей, які захоплено дивилися в небо…

Більше інформації за посиланням.




























Джерела інформації:






























Коментарі