Перейти до основного вмісту



ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЩОДО ПОДАННЯ ЯВОРІВСЬКОЇ ЗАБАВКИ ТА ЯВОРІВСЬКОГО ПИРОГА ЯК ЕЛЕМЕНТУ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО


17 липня 2020 у департаменті з питань культури, національностей та релігій відбулась робоча зустріч щодо подання Яворівської забавки та Яворівського пирога як елементу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Нарада відбулася за участі заступника директора департаменту Тетяни Плугатор, головного спеціаліста відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів Юлії Фис та керівника відділу культури, туризму молоді та спорту Яворівської РДА Наталії Лялюк. Під час наради присутні обговорювали питання заповнення та перевірки облікової картки, збору всіх персональних листів-згод та підтверджувальних матеріалів.

Окрім того, було обговорено почергове виконання основних завдань для включення згаданих елементів до національного переліку нематеріальної культурної спадщини в Україні. Адже для реєстрації кожного елементу необхідно заповнити відповідну облікову картку, яка міститиме повну наукову й фактологічну інформацію про елемент, оцінку його історичного, наукового, художнього, культурного значення, а також відомості про події і людей, пов’язаних з даною цінністю, бібліографічні та архівні описи.



















Джерело інформації:






















Коментарі