Перейти до основного вмісту


ПАМ’ЯТАЄМО – ШОСТА РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ АНДРІЯ ЛЕСЬКІВА


Сьогодні, 10 липня, минає шість років, як трагічно загинув старший сержант Збройних Сил України Андрій Ігорович Леськів.

19 травня 2014 року Андрій був мобілізований до Збройних сил України, де проходив службу на посаді командир бойової машини-командир 1-го відділення, 1-го взводу, 4-ої роти, 2-го батальйону, 24-ої окремої механізованої "залізної" бригади.

Близько 9-ої год ранку, 10 липня 2014 р. група у складі прикордонників на БТР та військовослужбовців 4-ї роти 24-ї ОМБР на БМП №191, яка рухалась попереду, висунулись з території КПП "Довжанський", аби з`ясувати, звідки ведеться обстріл української території та кудою саме на територію України заходять ворожі збройні угрупування. Під час наїзду у лісопосадку яка безпосередньо примикає до лінії кордону із країною-агресором, буквально за декілька метрів від рову, БМП №191 наїхала на фугасний заряд великої потужності. Внаслідок подальшого вибуху беєкомплекту бойової машини, загинув сержант А. Леськів, майор Л. Шірпал та старший механік-водій, старший солдат С. Проць.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).























Джерело інформації:


























Коментарі