Перейти до основного вмісту


БРИФІНГ ЩОДО ЗАХОДІВ З ПРОТИДІЇ ПОШИРЕННЮ COVID-19 (ВІДЕО)


Сьогодні, 26 червня, у районній державній адміністрації відбувся брифінг щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції на території Яворівського району.

Участь у брифінгу взяли завідувач Яворівського районного відділу лабораторних досліджень ДУ Львівської області Гринчук Ярослав Михайлович, заступник директора комунального некомерційного підприємства Яворівської районної ради Львівської області" Новояворівська районна лікарня ім.Ю.Липи" Жмурко Богдан Михайлович, лікар-епідеміолог Яворівського районного відділу державної установи Львівського обласного лабораторного центру Левицька Віра Петрівна.

Учасники брифінгу інформували про епідеміологічну ситуацію на території Яворівського району, кількість захворювання на території району, готовність медичних закладів та алгоритм дій при підозрі на гостре респіраторне захворювання.

На завершення учасники брифінгу закликали мешканців району дотримуватись карантинних заходів, не легковажити, адже ситуація серйозна.

«На сьогодні, ситуація є дуже серйозною, і я як практичний лікар закликаю нехтувати карантинними заходами не можна. Лише за один день 17 діагностованих пневмоній, половина з них була госпіталізована в обласні установи. Нам надзвичайно важко відправляти пацієнтів у обласні установи, бо вони переповненні» - говорить Богдан Жмурко

Варто зазначити у 48 населених пунктах Яворівського районну виявлено захворюваність на коронавірусну інфекцію.

Зареєстровано 342 осіб, в яких лабораторно підтверджено діагноз – COVID-19, на основі результатів досліджень, шляхом ПЛР. Серед зареєстрованих – 117 чоловіків, 189 жінок, 30 ДІТЕЙ. Хвороба зареєстрована в 48 населених пунктах району, найбільше – в Новояворівську, Бірках, Івано-Франковому, Яворові, Шклі.

Померло – 9 осіб, з них – двоє медичних працівників.

































Коментарі