Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКА ЦРБ ІМ. Ю. ЛИПИ ПРОПОНУЄ ЦІКАВУ ДОБІРКУ КНИГ ДО ДНЯ БАТЬКА


З Днем Батька, Україно!

Цієї неділі, 21 червня, українці зустрічають одне з найтепліших родинних свят — День Батька. Тож вітаємо Всіх, хто носить горде звання Тата.

Тато… Яке сильне і добре слово. Коли його промовляєш, то зразу розумієш, що за ним стоїть дуже багато любові і надійності. Тато – це мудрість і фундамент в житті. Татова любов — це турбота, хоча інколи й дещо строга, це незабутні пригоди і цікаві історії. Вона додає сміливості робити щось уперше, адже тато завжди підстрахує, підхопить, теплими долонями закриє від будь-якої біди. І, навіть будучи вже дорослими, ми знову й знову йдемо до тата: спитати поради, поділитися болями, радісно похвалитися успіхами...

Тож, шановні Татусі, приймайте найщиріші побажання усіх земних благ: козацького здоров’я,

невичерпної життєвої енергії, наснаги і родинної гармонії. Хай ваше батьківство буде приємним і легким. І не забувайте: ваші діти рівняються на Вас!

Любов батька – виняткова, вона не схожа на любов матерів, в ній мало слів. Але вона неоціненна. Дякуємо за Вашу любов, мудрість, підтримку.

"Неважливо, ким насправді був мій батько, важливо, яким я його пам'ятаю". (Енн Секстон)

У день БАТЬКА згадаймо татусів, які оберігають нас з небес... Ви завжди у наших серцях і в молитвах. Ви, приклад для наслідування!

«Струмочок, який біжить у напрямку бурхливого широкого моря, ніколи не повинен забувати, що високо в горах серед каменів і чагарників заховане його джерело. Адже саме там він народився, земля його годувала, звідти він пройшов довгий звивистий шлях. Щоб ми ніколи не забували своїх витоків... ».

Традиції на День батька:

У багатьох країнах світу, як і в Україні цей день проводять з родиною. В деяких країнах в День батька на одязі носять троянди. Червоні – якщо батько живий, білі – в пам’ять про покійного.

Отож, Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи пропонує цікаву добірку книг до Дня батька.




Починаючи з 2019 року офіційне свято – День Батька святкується в третю неділю червня, тому сьогодні ми вітаємо з днем батька усіх батьків.


"Авторитет батька створюється не заборонами і покаранням, а прикладом і досягненнями!". ©️Вільгельм Буш


Книга про Батька. Українські поети ХІХ-ХХІ ст.

Антологія української поезії „Книга про Батька” видається в Україні вперше. Це видання унікальне в історії української і світової літератури. Відродження та утвердження споконвічних духовних та моральних цінностей українського народу, навчання і виховання молодого покоління в дусі глибокої шаноби до батька, до своєї родини, а відтак і високих почуттів патріотизму і гуманізму – саме такий зміст і мету має ця книга, яка є своєрідним продовженням антології „Книга про Матір” („Криниця”, 2003). До антології «Книга про Батька» потрапили поезії триста шістнадцяти поетів ХІХ—ХХІ століть. Це видання збільшеного формату, що охоплює понад 350 сторінок, має елегантний естетичний вигляд, читається легко й не без хвилювань. Воно візьме за душу кожного, хто познайомиться з цим унікальним, першим у світі такого роду джерелом. Авторів упорядковано за алфавітом. Тут можна зустрітися і з творами класиків, широко знаних і визнаних майстрів красного письменства — Т. Шевченка, І. Франка, М. Старицького, О. Олеся, П. Тичини, М. Рильського, Є. Маланюка, Є. Плужника, В. Свідзинського, В. Сосюри, Б. Олійника, В. Стуса, В. Симоненка та інших, і маловідомих поетів, представників молодої генерації.


Василь Пилип'юк: Світлопис душі [Альбом] / Упоряд. Р. ЯЦІВ; Передмова Дмитра Степовика. - Львів : Каменяр, 2015. - 283 с.: іл.

Ім'я Василя Пилип'юка широко знане у світі завдяки його глибоко філософським, виразно індивідуалізованим художнім світлинам. Витончене відчуття тіні і світла, модерне володіння композицією, вміння схопити мить людського життя у його чіткій виразності і тісній сув'язі з планетарною дійсністю, які притаманні творчості митця, дають великий мистецький ефект, який легко сприймається поціновувачами. Пропонований альбом - своєрідне вибране митця - занурює нас у його творчий світ, відкриваючи неймовірні горизонти його таланту.



Богдан Ступка: митець і людина / авт.-упоряд. М. Г. Лабінський , ред., пер. російськомов. текстів М. А. Шудря. - К. : Книга, 2008. - 240 с. : кольор. фотогр. - (Бібліотека Шевченківського комітету) (Програма "Українська книга").

Ця книга про актора Богдана Ступку – корифея української національної сцени, творчість якого знає весь світ. У збірці статей про творчість Богдана Ступки, через його власні роздуми можна побачити найпритаманніші риси видатного актора. Автори не забувають і партнерів дійства, бо короля грає його оточення.

Видання містить короткі інтерв’ю про дитячі та юнацькі роки, розповідь про роботу у Львівському театрі ім. М. Заньковецької. Цілий розділ присвячений „Украденому щастю” І.Франка, академічній історії та роботі актора над роллю Миколи Задорожного. Упорядник опирається на кращі відгуки про режисерське й акторське мистецтво Б. Ступки. У збірці статей про творчість актора, через його власні роздуми можна побачити найпритаманіші риси видатного митця.

Знайомтесь з життєписом корифея української національної сцени, творчість якого знає весь світ.




Кузьма Скрябін. Проза - Харків: Фоліо, 2016. - 378с.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. До цього видання включено прозові твори відомого музиканта, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант.

Шановні читачі, у цій книжці, Кузьма Скрябін запрошує Вас поринути у його світ його ж очима і душею… "Коли не знаєш, з чого почати, то закрадається думка: чи варто починати взагалі. Але є про що розказати і, видно, доведеться все-таки з чогось почати"… В цій книзі зібрані дуже звичайні оповідання про дуже звичайного хлопця, яким я був... Тому якщо маєш кілька годин вільного часу і настрій, щоб поскалити зуби, ти - наш клієнт. "Люди, жити треба так, щоб було з чого поржати!", - пише автор книги.


Кузьма Скрябін. Проза - Харків: Фоліо, 2016. - 378с.

Мова йтиме про Андрія Кузьменка, він же Кузьма Скрябін – відомий український музикант композитор, поет, волонтер і патріот. Життя якого несправедливо і безглуздо обірвалося в автомобільній аварії, 2 лютого 2015 року Кузьма трагічно загинув.
Він, беззаперечно, був неординарною, яскравою постаттю українського народу. Простий,щирий, веселий, такий собі шибайголова, але попри це - був дуже глибокою людиною, любив правду, жив так, як йому хотілося і не думав, що скажуть інші. Але крім музиканта, Андрій був ще й напрочуд хорошим письменником.
Отже, книга «Проза», авторства Андрія. Збірка складається з чотирьох повістей.

1) «Я, Побєда і Берлін» - Події відбуваються навколо старого й пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому простий хлопчина Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.
2) «Я, Паштєт і Армія» - книга розповідь про армійські будні Кузьми, про його армійських друзів і їхні пригоди - це така собі виключно чоловіча п’єса з використанням характерної армійської риторики і лексики.

3) «Я, Шонік і Шпіцберген» - повість про подорож на північний Полюс разом з кумом Шоніком.
В основі цих трьох повістей – реальні факти з життя Андрія.
4) «Місто в якому не ходять гроші» - ця повість дещо різниться від всіх попередніх написаних Кузьмою. У центрі твору постає яскрава, хоч дещо і утопічна, ідея безготівкового існування.
Повірте, взявши до рук прозу Кузьми, ви будете плакати від сміху. Це книга для гарного настрою, тут є все: відбірний гумор, тонкий ліризм, і написано так по справжньому, що складається враження, ніби не читаєш, а просто слухаєш ці оповідки наживо від самога Андрія.
























Коментарі