Перейти до основного вмісту


«ЮВЕЛІРНА СПРАВА»/ ГРОШОВИЙ «ПОДАРУНОК»/«АЛЮМІНІЄВИЙ ПРОФІЛЬ»




«Ювелірна справа».

Водій мікроавтобуса приховав від митного контролю ювелірне знаряддя вартістю близько 600 тис. грн.

Товар митники виявили за допомогою стаціонарної системи для сканування транспортних засобів у пункті пропуску «Краківець-Корчова». Згідно з документами водій перевозив з Республіки Польщі частини для дитячих візочків. Однак під час перегляду зображення переміщуваного вантажу було виявлено сторонні вкладення. Після вивантаження товару серед задекларованих коробок з елементами дитячих візків митники знайшли понад 500 упаковок з ювелірними борами та лігатурою для сплавів білого золота. Про наявність цього товару водій у декларації не вказав.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар вилучено. Його точну вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.





Грошовий «подарунок».

Напередодні Дня митника України працівники Галицької митниці Держмитслужби спільно зі співробітниками БКОЗ УСБУ у Львівській області та військовослужбовцями Мостиського прикордонного загону припинили спробу незаконного переміщення валюти через митний кордон України.

У пункті пропуску «Краківець-Корчова» у громадянина України, 35-річного мешканця Тернопільщини вилучили 70 700 дол. США. Громадянин прямував в Республіку Польщу як водій мікроавтобуса разом з пасажиром смугою руху «зелений коридор», чим ухилився від декларування наявних коштів. Однак під час огляду в салоні автомобіля в спортивній сумці серед особистих речей митники виявили незадекларовані кошти.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України. Валюту вилучено.


Працівники Галицької митниці виявили продукцію Apple на понад півмільйона гривень

Навушники, ноутбуки, планшети відомого виробника намагався ввезти в Україну водій вантажівки, 28-річний мешканець Львівщини.

Під час митного контролю в пункті пропуску «Краківець - Корчова» він подав товаросупровідні документи на вантаж «алюмінієвий профіль» та декларацію, де вказав наявність у нього мобільних телефонів та планшетів.

Однак під час огляду транспортного засобу під рамою напівпричепа митники виявили незадекларовані навушники, ноутбуки, планшети. Загалом 21 шт. Водій визнав їх своєю власністю, проте причину недекларування та «особливе» місце перевезення не пояснив.

Так, громадянин не задекларував за встановленою формою точних та достовірних даних про товар. За цими фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачене ст.472 МК України. Незадекларований товар вилучено. Справу скерують до суду.




















Джерело інформації:


















Коментарі