Перейти до основного вмісту


ОДИНАДЦЯТЬ РОКІВ ТОМУ ВІДБУЛАСЯ АРХИЄРЕЙСЬКА ХІРОТОНІЯ ВЛАДИКИ ЙОСИФА МІЛЯНА


18 червня 2009 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, відбулася єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

В присутності Глави УГКЦ, Блаженнішого Любомира Гузара, свячення уділили владика Іван Мартиняк, Архиєпископ-митрополит Перемишльсько-Варшавський УГКЦ, який був головним святителем, владика Юліан Вороновський, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ, та владика Петро Стасюк, Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії.

У проповіді, пригадавши славні і трагічні сторінки історії нашої Церкви, Блаженніший Патріарх Любомир Кардинал Гузар зазначив, що сьогодні Церква, яка відзначає 20-ліття від виходу з підпілля, змушена й надалі боротися, вже з новими викликами, які ставить перед нею сучасне суспільство. Відтак Предстоятель УГКЦ побажав владиці Йосифу Божих дарів для успішного здійснення нелегкого і вимогливого служіння у Київській Архиєпархії, яка є колискою християнства в Україні.

В урочистому богослужінні взяли участь Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Іван Юрковіч, та єпископи УГКЦ враз з присутнім духовенством та вірянами з усього світу.

Представник ватиканської Конгрегації Східних Церков зачитав привітання від її Префекта кардинала Леонардо Сандрі та Секретаря архиєпископа Циріла Васіля.

Щиро вітаємо Владику Йосифа із одинадцятою річницею з дня Архиєрейської Хіротонії. Нехай Господь Бог щедро винагородить Вас за сміливість та відданість служіння Київській Церкві. Заносимо свої молитви до престолу всевишнього та просимо, щоб дарував Вам у здоров’ї та щасті многих і благих літ!


Коментарі