Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКА ЦРБ ІМ. Ю. ЛИПИ: ЦІКАВА ПІДБІРКА З ТРЬОХ КНИГ


Вітаю, друзі! Зараз найкращий час для того, щоб провести вихідні з цікавими та корисними книжками! Ось Вам #цікава_підбірка з трьох книг, що читаються на одному диханні.

"Казки для душі" Бруно Ферреро 
  • Книга написана: 2017
  • Видавництво: Свічадо
  • Кількість сторінок: 295
У сучасному світі всім нам бракує часу – на зустрічі із рідними, на відпочинок, і на читання… Проте ця книжка містить у собі коротенькі історії, які займуть не більше 5-ти хвилин вашого часу, але принесуть багато користі. Бруно Ферреро – італійський священик-салезіянин. Він написав тисячі історій, які тепер часто можемо почути на недільній проповіді чи від своїх знайомих. Кожна книжка Бруно Ферреро унікальна тим, що будь-яка людина: дорослий чи дитина, молодий чи старший зможе знайти тут щось для себе. Автор, будучи монахом, присвятив своє життя вихованню дітей та молоді. 

Ця книга містить історії, що перш за все промовляють до дорослих людей. Оповідання Бруно Ферреро володіють певною легкістю і простотою, саме цей підхід зробив його книги безсмертними. Ці коротенькі, проте глибокі історії зможуть вас потішити і засмутити; ви захочете радіти за їхніх героїв і співчувати їм та вкрай не рідко впізнаєте у них самих себе. І пам’ятайте: як сказав колись Бруно Ферреро: "Кожного дня треба продовжувати жити. Справжня мудрість у тому, що немає безнадійних ситуацій, кожна має мільйон рішень, тому ніколи не можна втрачати надії. Насправді ніхто з нас не перебуває в тунелі, ми на відкритому просторі, часом варто відійти в бік, щоб побачити рішення. Якщо воно не підійде, то можна ще відступити на крок".

"Меланхолії" Юрко Іздрик
  • Книга написана: 2019
  • Видавництво: Старого Лева 
  • Кількість сторінок: 312
Знаєте, поезія для мене - це завжди щось особисте. "Меланхолії" — книжка Юрка Іздрика, яка пульсує живими емоціями. Це поезія, що не ховається в холодні слова і загадкові метафори, 

а ловить моменти життя і оголює його найпотаємніші сенси. Тут стільки любові, скільки може вмістити серце чоловіка, яке вміє відчувати біль і красу однаково гостро. Особливо це враження підсилють дивовижні ілюстрації, які малювала для книги Мар’яна Савка. Завдяки їм збірка виглядає дуже жіночною та ніжною, хоч наповнення суто чоловіче. А книгу просто не хочеться випускати з рук, настільки вона красива.

"Аутсайдери" Сьюзен Елоїз Гінтон
  • Книга написана: 2019
  • Видавництво: Віват
  • Кількість сторінок: 192
Важко знайти людину, яка б не чула про "Аутсайдери" - чи то про книгу, чи про екранізацію.

Не дарма Сьюзен Елоїз Гінтон одна з найпопулярніших письменників для молоді. Книга "Аутсайдери" американської письменниці Сьюзен Гінтон саме така: щира, справжня, пронизлива і чесна. Маленька книга, яка викличе багато емоцій,але нажаль сумних. Події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Хлопці із малозабезпечених родин захищають себе від нападок таких же самих підлітків, тільки з "крутого" району. Захищають як можуть, кулаками, своїм суворим виглядом, незарядженою зброєю, аби тільки налякати. Одна страшна ніч і життя героїв зміниться назавжди…

Книга відверто розкаже читачу, до чого можуть привести жорстокість і хуліганство. "Чому життя таке несправедливе?": звучить таке питання з вуст 14-16 річних героїв. Бідні і покинуті діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали один спосіб розв’язання проблем і конфліктів – бійка. 

Ми усі в душі підлітки,тому ця книга саме для широкого кола читачів, адже авторка створила справжній взірець роману виховання. Тому і вийшла глибока і щира книга. Цей роман належить до світової класики ХХ століття. Роман, який тримає у напруженні...

Цікавий факт: авторка Сьюзан Хінтон почала писати цю книгу, коли сама ще була підлітком - у 15 років.

Друзі, збережіть пост чи занотуйте, щоб завітали до Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи та прочитати книги після карантину! Бережіть себе, дбайте про інших і будете здорові! 
















Джерело інформації:











Коментарі

Дописати коментар