Перейти до основного вмісту



ДО ДНЯ ЄВРОПИ У МІСТІ ЯВОРОВІ ПІДНЯЛИ ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР ТА ПРАПОР ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ


День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу. 

Для українців – це особливий день! Під час Революції Гідності український народ своїм протистоянням довів, що Україна – це незалежна європейська держава.

Цей день можна назвати Днем спільної історії всіх націй континенту. Багатьом своїм перемогам та досягненням Європа завдячує саме нашим співвітчизникам.

До урочистої церемонії підняття державного прапора України та прапора Європейського Союзу запрошені голова райдержадміністрації Андрій Шумський, голова районної ради Володимир Сичак, секретар міської ради Ольга Созанська, керівник апарату райдержадміністрації Зоряна Мірило та начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Лялюк.

Оскільки зараз ми перебуваємо у період пандемії коронавірусу, захід довелось провести за участі обмеженої кількості активу району. 

Під час проведення дійства, яке відбулося на площі Ринок пролунали Державний Гімн України та офіційний Гімн Європейського Союзу.

«Впевнений, що Україна обов’язково стане повноправним членом Європейського Союзу та зможе посісти гідне місце в Європі - із своєю історією та традиціями, оскільки ми будуємо нашу державу на принципах європейської демократії та політичної культури, на засадах духовності та моралі!» - зазначив Андрій Шумський

«Вітаю всіх мешканців Яворівського району з Днем Європи та бажаю щастя, благополуччя та розквіту в нашій державі! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця.», - говорить Володимир Сичак.

День Європи відзначається в Україні щорічно у третю суботу травня починаючи з 2003 року. Неабиякої актуальності цей святковий день набув після підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.




















Джерела інформації:
















Коментарі