Перейти до основного вмісту


ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ЯВОРІВСЬКОЇ РДА РОЗПОЧИНАЄ ЧЕЛЕНДЖ #ОДЯГНИ_ВИШИВАНКУ_УКРАЇНО_МОЯ



«Дорогі друзі! 

Challenge #Одягни_вишиванку_Україно_моя

21 травня ми відзначатимемо чудове свято самобутньої, неповторної, барвистої української культури — День вишиванки.

Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом.

Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію.

Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби. Бажаю усім Божого благословіння та укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.

Відділ культури, туризму, молоді та спорту Яворівської РДА, РНД Сокіл м. Яворів розпочинає Challenge #Одягни_вишиванку_Україно_моя до Дня Вишиванки.

Умови прості: опублікуйте фото чи відео у вишиванці під хештегом #Одягни_вишиванку_Україно_моя і позначте 3 друзів.

Передаємо далі включно до 21 травня, публікуємо і позначаємо 3 друзів.

PS Цитата зі статті, надана Л. Воронюк

День вишиванки – свято функціонально та ментально багаторівневе. Найпростіше в ньому – красиві та усміхнені українці. Та насправді одягнути вишиванку – це не тільки гарно виглядати, це оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії, сьогодення та майбутнього; це засвідчувати свою позицію. Іноді нам закидають, що одягнути вишиванку – ще не бути патріотом, частково це так, але з іншого боку, якщо не одягати вишиванки, не розмовляти і не зберігати свою мову, не берегти творчість Шевченка і Коцюбинського, не пам’ятати про голодомори і про бій під Крутами, не писати писанки… Тоді чим ми будемо наповнені? Якими цінностями буде наповнена наша нація? Крім того, з багаторічного досвіду проведення акції з рукою на серці можу сказати, що вишиванки одягають таки патріоти, а ті, хто не патріоти, їх ніколи не одягають, бо вона для них – ніби кадило для того, чиє ім’я вимовляти не можна. 

Хочу наголосити на ще одному, ще глибшому аспекті. Зберігати наші символи і культуру загалом – це зберігати самих себе!»



Коментарі