Перейти до основного вмісту



ВИШИВАНКА ЯК УНІКАЛЬНИЙ КОД НАШОГО КРАЮ




День вишиванки – це день, в котрий кожен свідомий українець пишається своїми яскравими традиціями! Яворівська міська рада однозначно підтримує цей звичай і з радістю доєднується до флешмобу #Одягни_вишиванку_Україно_моя.


21 травня в Яворівській райдержадміністрації, як і у всій Україні відзначають День вишиванки.
Вишиванка – національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь - зв’язок, що не переривається віками.
День вишиванки – це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, школу чи садочок, вдома.
День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців.
Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.


Сьогодні, 21 травня, в Україні відзначають День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу та об’єднати українців.
Для українців вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне і святе. Вишивка – як символ, який зберігає коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код.
Працівники Яворівської районної ради, на чолі з головою Володимиром Сичаком, також проявили патріотичність, любов до Батьківщини та повагу до народних традицій. Цього дня вони з радістю прийшли на роботу у вишиванках та зробили спільне фото на згадку про це свято.


«Сьогодні чудовий день! Після всіх тих карантинів і епідемій так і хочеться краплинку яскравих емоцій! Друзі, з Днем вишиванки!», - ГО "Молодь Яворівщини".


«Найщиріші усім вітання з днем вишиванки!», - Яворівське відділення УВД ФСС України у Львівській області.


День вишиванки - Яворівський відділ обслуговування громадян ГУ ПФУ у Львівській області.


«Сьогодні святкуємо одне з улюблених українських свят - Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Адже вишиванка – це не просто одяг та тренд у моді, а душа нації!», - КЗ ЯМР "Народний Дім міста Яворова".


День вишиванки в службі у справах дітей Яворівської РДА.


«Нехай вишиванка зігріває душу, дає відчуття національної духовності, і високої морально-етичної культури», - ЦНАП Яворівської райдержадміністрації.


Відділ культури, туризму, молоді та спорту Яворівської РДА вітає усіх з Днем вишиванки!



















Коментарі