Перейти до основного вмісту



5 ТРАВНЯ 2020 РОКУ В СЕЛІ БУНОВІ ЯВОРІВСЬКОГО РАЙОНУ СПІЛЬНОЮ МОЛИТВОЮ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЮРІЯ ЛИПИ


Сьогодні, 5 травня 2020 року у селі Бунові Яворівського району вшанували пам'ять видатного українського мислителя, письменника, поета, лікаря, одного із визначних ідеологів українського націоналізму з нагоди 120-річниці від дня народження Юрія Липи.

Віддати шану духовному провіднику українського народу приїхали голова Яворівської районної державної адміністрації Андрій Шумський, голова районної ради Володимир Сичак та перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Денега, начальник відділу культури, молоді та спорту Наталія Лялюк, де поклали квіти до могили Юрія Липи, а також запалили лампадки.

За словами голови Яворівської районної ради Володимира Сичака, постать Юрія Липи повинна стати відомою не лише на Львівщині, а й в усій Україні: «Нам слід пишатись та пам’ятати про таких героїв, які своїми життям та працею служили на благо українського народу».

Після цього, очільники району відвідала село Іваники, де проживав Юрій Липа, в якому йому встановлено єдиний в Україні пам’ятник та в знак пошани поклали квіти і спільною молитвою згадали пам'ять про Юрія Липу.













Джерела інформації:










Коментарі