Перейти до основного вмісту


РОЗВИТОК ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ НА ЯВОРІВЩИНІ


26 травня 2020 року заступник ЛОДА Юрій Холодом, перший заступник райдержадміністрації Віталій Денега спільно з начальником управління туризму та курортів ЛОДА Наталією Табакою, начальником відділом культури, туризму, молоді та спорту Яворівської райдержадміністрації Наталією Лялюк відвідали с.Віжомля для ознайомлення з територією для можливості включення надбань села в туристичні шляхи Яворівщиною.

Під час зустрічі Оксана Драбчук, голова сільської ради інформувала про об’єкти, які можуть зацікавити туристів.

Участь в дискусій взяв Орест Скоп – видатний український діяч, художник, який є автором циклу 300 картин «Козак Мамай», присвячених пам’яті сліпих кобзарів, розстріляних радянською владою у 1934 р. Він на території Віжомлянської ради будує музей: «На тому місці була котельня, ми її викупили та будуємо музей, на якому буде зображено 300 кобзарів і Матір Божу. Хочу наголосити, що займаюсь тільки рік цим будівництво, але вже перекрив і багато робіт зробив. На подвір’ї хочу реалізувати скульптури 12 кобзарів, як 12 апостолів, а також провести симпозіум по кам’яній скульптурі» - ділиться Орест Скоп.

Також оглянули будівлю колишнього Народного дому с.Віжомля, яке в занедбаному стані, де Орест Скоп ділився думками щодо реставрації будівлі та створення центру народних промислів Яворівщини.

"Хочу зазначити, що Яворівщина може бути потужним туристичним осередком" - наголошує Юрій Холод.

Детальніше за посиланням, посиланням.





















Коментарі