Перейти до основного вмісту



24 ТРАВНЯ - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ ПАРКІВ


#Туризм
#Мандруємо_Яворівщиною

24 травня - Європейський день парків.

І цьогоріч він проходить під слоганом «Парки за здоров‘я»

Цей день відзначили вперше у 1999 році, нині його святкують щороку у 36 країнах Європи. Ця дата була вибрана не випадково – саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев’яти Європейських національних парків.

На територїї Яворівщини ми маємо неймовірної краси Яворівський національний природний парк.

Яворівський національний природний парк створено 1998 р. в центральній частині Українського Розточчя. Його площа – 7108 га. Головними завданнями є природоохоронна, науково-дослідна діяльність, створення умов для організованого туризму й інших видів рекреації, екологічна просвіта. Розмаїття рослинного та тваринного світу Розточчя приваблює науковців, туристів, учнівську та студентську молодь.

Розточчя віддавна було основним місцем відпочинку для жителів Львова та його околиць. До їх послуг відпочинкові зони – «Верещиця», «Лелехівка», «Середній Горб», «Козулька», «Оселя Розточчя».

Принагідно хочеться нагадати усім нам, щоб ми дбайливо ставились до природи та довкілля, не розкидали сміття та пластик, прибирали за собою і робили зауваження іншим. Власним прикладом маємо показувати, що чистота довкілля - це наша відповідальність!



Коментарі