Перейти до основного вмісту



СЬОГОДНІ МИНАЄ СТО РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СВЯТОГО ІВАНА ПАВЛА ІІ



18 травня 2020 року католицький світ святкує століття з дня народження святого Івана Павла ІІ. Народжений у 1920 році, обраний єпископом Рима у 1978-му, помер у 2005-му і канонізований у 2014-му.

Святий отець Іван Павло ІІ втішається особливим привілеєм серед українців. Ми з великою любов’ю і шанобою називаємо його «наш папа».

Він був і довічно залишається «нашим», бо завжди відчував духовну близькість до України, до нашої Церкви, всього українського народу.

Саме наш Папа проголосив блаженними преподобними і священномучениками 28 українців, котрі були замордовані за християнську віру.

Мабуть, ще досі людство цілковито не усвідомило роль святого Івана Павла в очищенні світу від комуністичного тоталітаризму та падінні «залізної завіси», завдяки чому європейські народи отримали свободу та поштовх до розвитку й уставлення істинного, християнського братерства.

Через зцілення ран минулого, прощаючи і просячи прощення, через зміцнення християнських основ Європи він заклав наріжний камінь для відновлення європейської спільноти, де Україна почувається її невід’ємною частиною.

Саме про таку Європу і про таку Україну мріяв наш папа, наш душпастир, наш покровитель Іван Павло II.

Більше за посиланнями:












Джерела інформації:
Офіційний інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви
Українська Греко-Католицька Церква - Ukrainian Greek Catholic Church
Релігійний інтернет-ресурс "Духовна велич Львова"
ЖИВЕ телебачення












Коментарі