Перейти до основного вмісту


ЦЬОГОРІЧ МИНАЄ 34-ТА РІЧНИЦЯ З ДНЯ КАТАСТРОФИ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС


«Весна в розмаї. Двадцять шосте квітня.
Тривожна ніч. Здригнулася земля.
Невинно вишні чарували цвітом,
А вибух все навколо спопеляв.

Чорнобильська катастрофа назавжди змінила історію України та світу. Разом з тим, як змінилися й плани і думки сотень і тисяч сімей та людей, які в той непростий момент — момент невідомості, пішли першими, і взяли на себе найстрашніший удар. Героїчна сторінка цієї події назавжди буде в історії всіх і кожного з вас — тих, які віддали найдорожче — або життя, або здоров’я, або частину свого життя. Довгий час це замовчувалося і ніхто не знав справжньої причини — і це теж завжди буде в історії.

Цьогоріч минає 26 квітня 34 річниця з дня трагедії, саме у час самоізоляції та карантинних заходів, коли весь світ переживає непрості часи вірусної пандемії. Це особливі відчуття суму найперше усіх, кого в тій чи іншій мірі ця подія зачепила, і хто продовжує з нею жити. Ми маємо всі разом згадувати кожного і всіх, дякувати за ваш вчинок і пам’ятати про нього. Величезна подяка кожному з вас, і вічна пам’ять всім, хто віддав найцінніше!

Вклонись йому, світе! Можливо, своїми грудьми,
Коли уже ядерний шнур засичав під тобою,
Він ще раз тебе — після круппівського
градобою —
Від смерті вберіг непоправною смертю семи.
Коли він таких
колисає для людства синів —
Йому не було і не буде вовік недороду!
Вклоніться, великі народи,
моєму народу:
Він навіть у пеклі душею до вас ясенів!», - керівник відділу культури, молоді та спорту Яворівської РДА Наталія Лялюк.

Тут 👉👉👉 https://bit.ly/2KzGVT6 ви знайдете понад два десятки цікавих фільмів, книг і публікацій на тему у відкритому доступі. А також підбірку цікавих фактів.



Коментарі