Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ, 25 КВІТНЯ, В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ДОНЬКИ


Сьогодні, 25 квітня, в Україні відзначають День дочки – свято, яке останнім часом набирає популярності.

Це, в першу чергу, свято любові, тепла й турботи. 

 Це свято сімейне, тому що дочка – соціальний статус члена сім’ї. Поява дитини в сім’ї – це радісна і зворушлива подія, яку з нетерпінням чекають усі, але більше за інших, звичайно, тато та мама. Народження дитини – це народження нового життя, надії, народження нових почуттів. А ось кого точно змінює народження дочки, так це батьків. 

 Це свято має стати ще одним у низці сімейних свят, щоб зміцнювати сімейні відносини й любов членів сім'ї по відношенню один до одного.

Як відомо, в Україні у другу неділю травня традиційно відзначають День матері, а в третю неділю червня – День батька.

«Притча про донечку»

У перший день свого шлюбу дружина і чоловік домовилися нікому не відкривати двері. У той же день батьки чоловіка прийшли до них і постукали в двері. Чоловік і дружина подивилися один на одного. Чоловік хотів відкрити двері, але, оскільки у них була домовленість, він цього не зробив, тому його батьки пішли. Через деякий час в той же день прийшли батьки дружини. Дружина і чоловік дивилися один на одного, і хоча у них була угода, дружина зі сльозами на очах прошепотіла: «Я не можу зробити це з батьками», і вона відкрила двері. Чоловік нічого не сказав. 

Пройшли роки, і у них народилися 2 хлопчика. Через якийсь час у них народилася дівчинка. Батько влаштував дуже велику і щедру вечірку на честь новонародженої дочки і запросив всіх друзів. Пізніше тієї ночі його дружина запитала, в чому причина такого великого свята на честь їх дочки, в той час як вони не робили нічого подібного в честь старших дітей. Чоловік просто відповів: «Тому що, нарешті, народилася та, хто відчинить мені двері».


























Коментарі