Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 24

День XXIV
Літера «А»

Кінець нашої абетки.

Митрополит Андрей Шептицький (світське: Роман Марія Александр Шептицький; 1865-1944) – єпископ Української Греко-Католицької Церкви; з 17 січня 1901 року Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський – предстоятель Української Греко-Католицької Церкви. 

Висловлюю щиру вдячність усім ,хто долучився і таким чином мали можливість дистанційним заходом 24 дні вшановувати 155 річчя митрополита Андрея Шептицького. Кожна цитата глибоко запала у душу,дала можливість переосмислити сьогодення

А все-таки, праця Церкви хоч важка, та не безуспішна. Коли Христова Церква і проповідь Євангелія поєднує і найзавзятіших ворогів та спричинює, що люди, які живуть у різних, від себе далеко віддалених країнах, у найбільше противних собі підсоннях, а ще додам – віддалених від себе на довгі століття, так єднає, що робить їх братами, ближчими, щирішими, щиро себе взаємно люблячими братами, – чого ж не зможе зробити з людьми, що до одного народу належать і хочуть бути одним!

Апостоли слово «мир» поєднували, звичайно, зі словом «благодать» у поздоровленнях чи апостольських благословеннях, які вірним передавали своїми посланнями, а правдоподібно, й своїми бесідами.

Мир є і прикметою, через яку людина сама зі собою в злуці, прямує до одного всіма силами душі, через падіння перших родичів, через первородний гріх є в людській природі внутрішня у кожній людині боротьба, внутрішня незгідність, якій противиться людина, яку лікує Христовий мир.





"А перш усього, коли молитись будете до Ісуса Христа, представте собі Його любов до нас. Бо чи найдете нині на світі чоловіка, який схотів би вмирати за другого, - і то не за свого, а чужого? Такого ніде не найдете. Один-однісінький Христос та дуже полюбив кожну душу зокрема, що за кожну вмер. Він заодно готовий для кожної душі зокрема відновити, повторити Свою смерть!"






Джерела інформації:
Краю мій Яворовий








Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липисереду, 15 квітня 2020 р. о 21:09:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_24_літера_А

    !!! А зараз ось слова мої до Тебе, Дорога Молоде, до Вас, Дорогі, хто має стільки доброї і щирої волі, а водночас перебуває у такому важкому становищі, до Вас, довіру й віру котрих люди так часто зловживають. Не дайте спровокувати себе до жодних беззаконних учинків. Адже це в інтересі наших ворогів: намовити наших людей до нерозважливих кроків, які можуть, а навіть неминуче стягнуть велику шкоду на наш народ. Не дайте намовитися людям, котрі чинення супроти заповіді Господньої представляють Вам як неминучість. Пам’ятайте, що нічого доброго для свого народу Ви не осягнете, чинячи справи, суперечні із Заповідями Божими.

    !!! А першою і найважливішою засадою християнської культури є пошанування тієї заповіді Господньої, котра стереже життя і майно ближнього, і ця засада насамперед загрожена на потоптання у сутичках. У наші часи, як і в ту добу, коли варяги почали працювати на Русі над створенням початків християнської держави, – і ми мусимо забезпечити і охоронити ті дві підстави усієї християнської культури.

    ВідповістиВидалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_24_літера_А

    А зараз ось слова мої до Тебе, Дорога Молоде, до Вас, Дорогі, хто має стільки доброї і щирої волі, а водночас перебуває у такому важкому становищі, до Вас, довіру й віру котрих люди так часто зловживають. Не дайте спровокувати себе до жодних беззаконних учинків. Адже це в інтересі наших ворогів: намовити наших людей до нерозважливих кроків, які можуть, а навіть неминуче стягнуть велику шкоду на наш народ. Не дайте намовитися людям, котрі чинення супроти заповіді Господньої представляють Вам як неминучість. Пам’ятайте, що нічого доброго для свого народу Ви не осягнете, чинячи справи, суперечні із Заповідями Божими.

    ВідповістиВидалити
  3. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_24_Літера_А
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    ⚜ "Апостоли, в повному значінні того слова,
    є нашими батьками по вірі. Через їхні руки дав
    Бог людству і кожному народові у християнській Церкві все, що належить до Божої апостольської традиції. У своєму аскетичному житті, як і в проповіді, не можемо, отже, забувати, що все маємо з їхніх рук. Їхнім апостольським трудам і їхнім молитвам завдячуємо всьому, що маємо".

    ⚜ "А як стрінеш священика, скажи гарненько: ”Слава Ісусу Христу”, – тоді з ласкою Бога все
    буде мирно."

    ⚜ "А уже як вирішив грунт продати, то може бути справа така, що від неї буде залежати доля твоїх дітей, онуків та правнуків! Пам’ятай, мій дорогий брате, що твій маєток – то лише називається твоїм, а насправді є він Божим. Бог тобі віддав його до певного часу у володіння: якщо його стратиш, якщо перейде він у нехристиянські руки, то ти його Богові стратиш. І кожного разу – стратив ти його зі шкодою для дітей, завдавши дітям кривду!".

    ⚜ "Або ще таке: як маєш борг затягнути, то варто добре помолитися, щоби Господь Бог порятував тебе від усяких небезпечних пригод, пов’язаних
    з цим.Адже борг – дуже небезпечна і слизька річ!".

    ⚜ "Ані багатство, ані влада, ані могутність і сила не окупить глупоти й не заступить мудрости; без мудрости сила чи значення буде в найліпшім разі робити враження якогось фізичного рідкісного явища, а лише мудрість буде імпонуючим духовним людським явищем".

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар