Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 23

День XXIII
Літера «Б»

Будьте взірцем, приймайте щодня св. Причастя, працюйте чесно в своєму покликанні i бiльш нiчого.

Браття мої милі! Коли любите свої діти і свій нарід, коли дбаєте о щастє і здоровлє, жийте морально, не убивайте самі себе, не убивайте своїх дітей, не марнуйте неморальністю основних, фізичних сил народних! Бійтеся гріха, бійтеся дочасної і вічної кари Божої, бійтеся тих страшних наслідків, які наносить неморальність на кождого зосібна, на родину, на цілий народ!(Перше слово Пастиря, 1899)

Бог є джерелом усього, що гарне і добре!
Коли споглянеш на цей широкий світ і побачиш у ньому стільки добра і краси, чи ж не видно як на долоні, що добрий Бог опікується нами, що Він усім керує і про все продумує?!
А коли вже сам розум переконує тебе, що Бог такий добрий, у сто разів ліпший від усього, що є добре на світі, тоді і ти мусиш у сто разів більше Його любити, ніж усе те добро, що його Він тобі дав...
Мусиш Його любити, бо Він перший тебе полюбив. Все, що біля тебе, і все, що служить тобі, - все те є доказом тієї любови

Божественний закон є законом, а тому він є виявом Божої справедливості. Божественний закон пов’язаний із турботою про людство, а тому є виявом милосердя. Божественний закон вчить про необхідність відносин любові в сім’ї, в громаді, нації, людстві, церкві, - а тому є виявом любові. Також і християни божественним законом зобов’язуються бути справедливими, милосердними й люблячими.

Будьте ощадними, але не скупими. Ви, багаті, пам’ятайте, що все добро маєте від Бога, а Бог велів вам давати милостиню. Пам’ятайте, що кожен дар який ви дали убогому, Всевишній приймає на "свій рахунок: «істинно кажу вам: усе, що ви зробити одному з моїх братів найменших - ви мені зробили» (Мт.26,40). Пам’ятайте, що на Страшнім суді Бог колись осудить тих, що убогіших братів своїх від себе відіпхнули. В годині смерти з цілого майна лише те Вам лишиться, що Ви убогому дали.




"Боже милосердя таке щедре, що принимає як покуту за наші гріхи не лише ті терпіння, що їх самі собі завдаємо як кару за гріхи, і не лише ті покути, що їх на нас священик накладає в Таїнстві Покаяння, але, крім того, й дочасні терпіння, які Боже провидіння на нас накладає. А що ціле життя є переповнене терпіннями й хрестами, то це велика Божа ласка для нас, що можемо самим життям, терпеливо по-християнськи зношеним, платити за давні провини."

❃❃❃

"Божа мудрість – це найкраща, найвища і найцінніша прикмета людського ума. Вона є причиною, що й дитина, мудра умом, вище стоїть, ніж не один чоловік, що береться інших учити. Сила ума і його світло не в тому, щоб знати багато подробиць, але щоб добре, глибоко знати те, що знається, бути якнайбільше віддаленим від помилок і обманів та мати якнайправильніші поняття про загальні питання, обминаючи, може, й мільйони подробиць, в які умови не можна або й не варто входити."

❃❃❃

"Боже синівство – то фундаментальна правда християнства, це дар Ісуса Христа, це прямо цілий Новий завіт, завіт благодаті та любові. Тому й те слово «Отче» є словом благодаті і словом любові, можливим тільки у Христі й Святому Дусі. Щоб його сказати, треба бути дійсно синами."

❃❃❃

«Бог – Батько». І ця думка стане провідним світлом життя, і та гадка стане молитвою, може стати безупинною молитвою, хоч і неповторювана часто; вона може стало на дні душі перебувати; вона сама може молитися у нашій душі; та гадка сама стане безпереривною святою синівською молитвою до доброго батька на небі.

❃❃❃

"Божа Благодать – то непоняте споріднення людини з Богом, то зв'язок, куплений ціною Христового життя і Христової смерті. Христова Благодать – то вінець Царя Христа, зложений на голову марної людини. Божа Благодать – то Дух Святий, що мешкає в людській душі."







Джерела інформації:
Краю мій Яворовий




Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липивівторок, 14 квітня 2020 р. о 12:18:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_23_літера_Б

    !!! Будьте взірцем, приймайте щодня св. Причастя, працюйте чесно в своєму покликанні i бiльш нiчого.

    !!! Бути вірним Христові - це високо носити прапор віри й обов'язків щодо Бога.
    Бути вірним Христові - це любити Бога і ближніх задля Бога, бо вони Божі діти.
    Бути вірним Христові - це давати Богові перше місце в усьому.
    Бути вірним Христові - це високо цінити християнську молитву та до неї щодня, в кожній важливій потребі, вдаватися.
    Бути вірним Христові - це пам'ятати про потреби ближніх і по змозі давати милостиню.
    Бути вірним Христові - це бути чистим, берегтися гріха та за гріхи покутувати.
    Бути вірним Христові - це часто причащатися Христового тіла і пити чашу Його крові.
    Бути вірним Христові - це любити нашу матір Католицьку Церкву, її знати і слухати, їй коритися у справах віри та моралі, до неї голосно признаватися.

    !!! Браття мої милі! Коли любите свої діти і свій нарід, коли дбаєте о щастє і здоровлє, жийте морально, не убивайте самі себе, не убивайте своїх дітей, не марнуйте неморальністю основних, фізичних сил народних! Бійтеся гріха, бійтеся дочасної і вічної кари Божої, бійтеся тих страшних наслідків, які наносить неморальність на кождого зосібна, на родину, на цілий народ! Божественний закон є законом, а тому він є виявом Божої справедливості. Божественний закон пов’язаний із турботою про людство, а тому є виявом милосердя. Божественний закон вчить про необхідність відносин любові в сім’ї, в громаді, нації, людстві, церкві, — а тому є виявом любові. Також і християни божественним законом зобов’язуються бути справедливими, милосердними й люблячими.

    ВідповістиВидалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_23_Літера_Б
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    �� "Бог є джерелом усього, що гарне і добре!
    Коли споглянеш на цей широкий світ і побачиш у ньому стільки добра і краси, чи ж не видно як на долоні, що добрий Бог опікується нами, що Він усім керує і про все продумує?!".

    �� "Будьте взірцем, приймайте щодня
    св.Причастя, працюйте чесно в своєму покликанні
    i бiльш нiчого".

    �� "Без віри нема спасіння".

    �� "Будьте ощадливими, але не скупими.
    Ви, багаті, пам’ятайте, що добра які посідаєте, маєте від Бога. А Бог наказує давати милостиню.
    В годину смерті з цілого майна залишиться лише те, що ви дали убогим".

    �� "Благодать освячує душу в її бутті, в її істоті,
    а любов освячує душу в її діланні. Тому всяку святість ділання і св. Письмо, і Отці, і богослови слушно приписують любові".

    ВідповістиВидалити
  3. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_23_Літера_Б

    Бог гордим противиться, а дає свою ласку покірним, однак, не дивуюся, Дорогі, що більшість з-поміж Вас цю науку мало розуміє.

    ***

    Бо наука не є, прецінь, нічим іншим, як лише пізнанням правди, — а Христова Наука є якраз правдою

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар