Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 19

День XIX
Літери «Е», «Є»

Є в душі українця глибока й сильна воля мати свою державу, але попри ту волю знайдеться, може, рівно сильна і глибока воля, щоб та держава була такою, якою хоче її бачити чи партія, чи кліка, чи група, чи навіть одиниця. Бо як же пояснити те фатальне ділення між собою, ті спори, роздори, сварки, ту партійність, яка нищить кожну національну справу?! Як пояснити психологію таких численних гарячих патріотів, яких праця має визначний руїнний характер?! Чи перевагу візьмуть елементи позитивні чи негативні?
(Як будувати Рідну Хату)




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


"Євангеліє – то дорога до неба, то життя без плями, без закидів, без пороків, то життя чисте, невинне, святе, в якому смертна людина зривається до того, щоби суперничати з небесними ангелами. Євангеліє – то хресна дорога на гору Голготу. Християнське життя – то життя, в котрому людина двигає хрест, терпить і йде слідом за Ісусом Христом. То життя, в якому людина шукає і стремить до святості."

❃❃❃

"Єдність між християнами являється єдністю їх з Ісусом Христом. І тому – найсвятішою сторінкою їхньої душі та їхнього життя, джерелом їхньої святості, мірою їхньої нагороди, одинокою підставою їхніх надій. А супроти цього все, що роз’єднює, є найбільшою небезпекою в християнському житті, бо веде до роз’єднання з Христом."






Джерела інформації:
Краю мій Яворовий







Коментарі

  1. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_19_Літера_Є
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    �� "Є в катехизмі таких шість великих правд,
    що, як їх хтось не знає, то двері до неба будуть для нього закриті. Бо не знає він про спасіння вічне і не знає, як до нього йти. І коли сповідається, то завжди зі встиду таїть, приховує гріхи і навіть не знає, що така сповідь є пустою і гріхів не лише не відпустить, а до них ще й новий тяжкий гріх стягне на душу".

    ✍ "Єсли хочете, щоб вас діти на старість шанували, щоб вас колись не виганали з хати, дбайте завчасу о те, щоби діти добре знали і
    Божий закон і правди сьв. Віри і щоб хотіли добре, по-християнськи чесно і учтиво жити і працювати. Дбайте о них, старайтеся, працюйте, бо від того залежить щастє ваше на старі літа, від того залежить і щастє ваших дітей. Бо лишень той щасливий, хто є порядним чоловіком і добре
    знає свою віру і після неї жиє".
    Пастирське Послання, 1900

    ВідповістиВидалити
  2. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липипʼятницю, 10 квітня 2020 р. о 13:24:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_19_літери_Е_Є

    Євангеліє є предметом, що хату освячує, що зсилає на неї Божу благодать, бо є предметом віри і любови мешканців хати. Воно стереже їх від зла, показує їм дорогу, підносить їхні серця до неба, очищує плями їхніх душ. Я не вагався би сказати, що воно лікує рани їхніх тіл. Діткніться святим Євангелієм прокаженого — він вилікується як не фізично, то духовно, бо просвітить його душу, саму проказу оберне на лік і з терпіння виведе задаток для вічного блаженства.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар