Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 15

День XV
Літера «К»

Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій. Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе.

Кожне слово молитви - це двері чи віконце в небо.

Коли згадаю про тих з-поміж вас, дорогі браття і сестри, що живуть у смертному грісі, то ще більше, ніж давніше, болить мене серце за них, оскільки частіше буває в часі війни, що душа мусить нагло, без приготування ставати перед Божим судом. Болить мене серце і тому, що боюся, чи цього року нема більше поміж вами таких нещасних людей, що тяжко згрішили, а ще не піднялися з упадку та не очистили душі щирим жалем і доброю сповіддю. А може й бути, що для багатьох з-поміж тих грішників оця моя проповідь — то вже остання проповідь покаяння в їхньому житті

Кожного дня повертай свою голову до Бога.

Одного разу митрополит запитав: «Як гадаєте, чому квітка завжди така прекрасна?» Сказавши це, він відразу відповів: «А тому, що протягом дня вона постійно свою голівку повертає до сонця!»




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


"Коли складається не по вашій волі або коли журитеся, що і як зробити, цілу справу доручіть Серцю Христа Спасителя, що так полюбило людей. А Христос поможе, поведе, дасть Боже світло, дасть ласку і все складеться по-доброму. Хочеш знати, про що просити, що сказати Ісусові Христові? Запитай самого себе, яка справа є для тебе найважнішою. Що найбільше лежить Тобі на серці, чого тобі найбільше потрібно, скажи Христу від серця, але власними словами, як знаєш, як умієш."

❃❃❃

Коли християнин лише трохи застановиться над собою і над життям, бачить, що не можна бажати нічого кращого і ліпшого, як того, про що каже Ісус Христос просити в «Отченаші». Які ми, християни, щасливі, що маємо ясну і виразну дорогу до того, що найкраще і найліпше в житті, себто до того, що Богу миле!

❃❃❃

"Коли маєте якусь журбу, біду, смуток, хворобу, подумайте все, що добрий Бог на небі прислав нам Єдинородного Сина Свого для нашого спасення. Подумайте, що той Божий Син Ісус Христос має в серці таку любов до нас, що в кожній і найважнішій справі можна до Нього удаватися з довір’ям дітей, і що завжди знайдемо в Ньому тепле любляче серце, повне співчуття."

❃❃❃

"Кожна людина має право до любові, має право від усіх людей дізнати її. І кривда діється людині, коли замало дізнає її. Людина має теж обов’язок і других любити! І кривду їм діє, якщо тієї любові не дає їм. Уявляю собі, що кожна людина, яка не зазнала у своєму житті досить любові, - то наче та бідна, хвора дитинка, якій діється кривда."













Джерела інформації:
Natali Lyalyuk
Краю мій Яворовий







Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липипонеділок, 6 квітня 2020 р. о 13:24:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_15_літера_К

    !!! Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій. Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе.

    !!! Коли даєш убогим, кладеш у Божі руки; усе, що даєш, віднайдеш колись, віднайдеш тоді, коли тобі самому найбільше буде потрібно, тоді, коли сам будеш так убогим, що нічого тобі не лишиться, крім того одного, що ти дав убогим. Коли тільки можеш, віддай, не заховуй у себе...
    Милостиня — то як сівба... Вона є не видатком, втратою, а прибутком.

    ВідповістиВидалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День15_Літера_К
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    �� "Кожне слово молитви — це двері чи віконце
    в небо".

    �� "Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій. Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе".

    �� "Кожен хрест, що стоїть в селі чи поза селом,
    або висить у хаті на стіні, випромінює ласку Божу,
    як та свічка, що світить у темряві. Подивиться християнин на хрест, перехреститься і пригадає собі про Спасителя, що помер на хресті, розіп’ятий за грішників: та й добра думка іде від хреста святого до християнина, а за доброю думкою
    йде благословення Боже".

    �� "Коли Господь Бог чоловіка на цей світ пускає, в’яже його з Собою, наче якоюсь золотою ниткою, якби якимсь сильним ланцюгом, що з одного боку самого Господа Бога в небі тримається, а з другого боку душі християнина держиться. Та золота нитка, та свята зв’язь, що християнина з Богом тримає, є в тому, що Всевишній Бог приймає чоловіка за Свою дитину, за Свого сина. Чоловікові, як Своєму синові, дає Бог із неба
    Свою святу ласку та всякі Свої дари. А за те домагається Бог від чоловіка, щоб Його св.закону в житті тримався та ніколи не робив нічого
    такого, що законові Божому противилося б".

    03.04.2020 року

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар