Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 13

День XIII
Літера «М»

Молимося за загальний мир для людства, бо те жахливе нещастя, яким для людства є теперішня війна показує нам кожної днини, якою потребою для людей є мир. А коли молимося про мир для людства, то значно більше треба нам молитися про мир серед нашого народу, про мир внутрішній, про припинення ненависти, роздорів, ворожнечі й — зі сльозами це говорю — кровопролиття.

Світ гине з браку любови, гине з людської ненависти! Не переставаймо ж благати Всевишнього про рясні, теплі дощі Його святої благодати з неба.




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


"Молитва - то розмова з Богом. Щоби порозуміти добре кожне слово молитви, перша річ - повторяти так виразно, і ясно, і голосно кожне слово, щоби не помилитися ні в чім. А то трудна річ, коли в хаті кожний зокрема говорить собі молитви.Цілком інакше виглядає справа, як усі моляться разом. При такій молитві Сам Христос Спаситель стане серед Своїх людей і буде з ними, як то обіцяв."

❃❃❃

"Ми поза Христом являємось сухими галузками без життя, ми тільки тим і жиємо, що в Ньому перебуваємо, а Він – у нас. А в Ньому перебуваємо передусім молитвою, пам’яттю на Нього, бажанням таким, зразок якого нам подає Він в «Отченаші». Тому-то треба нам безнастанно молитися, себто безнастанними бажаннями серця звертатися до неба."

❃❃❃

"Мета християнської любові ближнього освячує ще й підносить достоїнство праці, бо просвічує чоловіка небесним світлом і робить із цілої його праці акт любові ближнього. До того ще, хто в любові ближнього шукає любові Бога, себто любить ближнього для того, що є Божою дитиною, братом в Ісусі Христі, той може найпростішу працю освятити святістю Божої любові."

❃❃❃

"Ми буваємо часто дивно недбайливими і байдужими для душі, зате вразливі ми на усе, що відноситься до тіла - се нас болить, о сім пам'ятаємо. Що є «твоє»? Подумаєш про хату, ґрунт, про одежу, може, про гроші, зложені у скрині? Усе то «твоє» перестане бути «твоїм», перейде в чужі руки. А твоя душа піде перед справедливого Суддю - не дай, Боже, з порожніми руками, без добрих діл. "








Джерела інформації:
Краю мій Яворовий






Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липисуботу, 4 квітня 2020 р. о 13:38:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_13_літера_М

    Молимося за загальний мир для людства, бо те жахливе нещастя, яким для людства є теперішня війна показує нам кожної днини, якою потребою для людей є мир. А коли молимося про мир для людства, то значно більше треба нам молитися про мир серед нашого народу, про мир внутрішній, про припинення ненависти, роздорів,
    ворожнечі й — зі сльозами це говорю — кровопролиття. Світ гине з браку любови, гине з людської ненависти! Не переставаймо ж благати Всевишнього про рясні, теплі дощі Його святої благодати з неба.

    ВідповістиВидалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_13_Літера_М
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    �� "Моя Найдорожча Мамо! Ти пригадуєш собі, коли то – мені, мабуть, було тоді 9 років – ми поїхали верхи й я сказав Тобі, що хочу бути священиком, а Ти, усміхаючися, відповіла, що священики на конях не їздять. Сьогодні я хочу перед тобою оправдатися, Мамо, чи, радше, зрадити мій секрет: це не були мої слова, це були слова моїх предків..."

    �� "Моя Кохана Мамо! Пригадуєш, Мамо, давню нашу розмову з о. Яцковським ще у Прилбичах, коли то ми сперечалися, якою то християнською чеснотою перш усього повинен відзначатися архиєрей: чи гострою поведінкою, чи поблажливістю і милосердям, беззастережною відданістю букві законів, чи врешті дбати лише
    про спасіння душі відданого йому Богом народу
    й не звертати уваги на які то не були б умовини
    чи обставини матеріального життя..."

    �� "Молитва є найзагальнішою і найуспішнішою дорогою до Божої ласки".

    �� "Молитва — це найважливіша й найголовніша умова благодаті, єдина дорога до благодаті…"

    �� "Ми є свідками історичних подій, які на всі
    часи стануть ясним доказом, чим є молитва для людства".

    02.04.2020 року

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар