Перейти до основного вмісту


ЩОДО ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РАЙОНУ ДО ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ В УМОВАХ СПАЛАХУ КОРОНАВІРУСУ В ЯВОРІВСЬКОМУ РАЙОНІ


З 12.03.2020р. в лікувально-профілактичних закладах КНП «Яворівська центральна районна лікарня» введено карантин.

Яворівська ЦРЛ приймає ургентних хворих та ідуть роботи з підготовки її до госпітальної бази з лікування корона вірусу.

Поліклінічне відділення і амбулаторії працюють за методом дистанційного обслуговування пацієнтів.

2 млн.грн. з Яворівського районного резервного фонду та 848 тис.грн з Шегинської, Волицької сільських рад, Мостиської РДА спрямовано для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого корона вірусом COVID-19 в Яворівській лікарні.

За ці кошти укладено угоди для закупівлі масок, захисних костюмів, дезінфікуючих речовин та ін.. Також в Яворівській РЛ тривають роботи по реконструкції системи подачі кисню.

Крім цього, Яворівська лікарня отримала гуманітарну допомогу у вигляді медичних респіраторів, медичних масок посилених, медичних костюмів біозахисту, рукавичок, термометрів, фільтрів для апарату ШВЛ розхідних матеріалів для пульсоксиметрів, експрес-тестів для визначення CОVID-19.

Медичним працівникам видано 10 тисяч медичних масок і дезінфікуючі речовини для рук та миття поверхонь.

Проведено закупівлю медикаментів на 140 тис.грн., дезінфікуючих засобів – 400 тис.грн., захисних костюмів в кількості 700 штук, 70 балонів кисню.

Також подано замовлення в ДОЗ ЛОДА на 3900 ізоляційних халатів, 4 тисячі респіраторів класу FFP2 і вище, 11 тисяч рукавичок, 16 тисяч медичних масок, 5 тисяч бахіл, 750 медичних фартухів, 4 тисячі медичних шапочок, 17 безконтактних термометрів.

На даний час в наявності лікарня має 5 тисяч рукавичок, 2 тисячі медичних масок, 70 літрів дезінфікуючих засобів. Проведено ремонт кисневої системи. Організовано доїзд медичних працівників до місця роботи.

➥ КНП «Івано-Франківська районна лікарня» забезпечена дезінфікуючими засобами, приблизно на 2-місячний термін, 300 медичних масок (виготовлені приватно), 5800 медичних рукавичок, 100 респіраторів, 30 багаторазових окуляр, 30 одноразових халатів (потребує 1000 халатів). Вище вказані засоби постійно поповнюються.

Довезення лікарів до місця праці проводиться за допомогою внутрішньої комунікації.

➥ КНП «Новояворівська районна лікарня ім..Ю.Липи» працює в режимі надзвичайної ситуації. Утворено та затверджено оперативний штаб, засідання якого відбувається 1 раз в 2 дні або по мірі необхідності щоденно, включаючи вихідні та святкові дні.

Наказом ДОЗ ЛОДА №179 «Про порядок госпіталізації хворих з ознаками інфекційної патології» інфекційне відділення Новояворівської лікарні визнано базовим для лікування хворих на грип та ГРЗ з усієї області.

На даний час лікарня проводить госпіталізацію пацієнтів з Яворівського району, враховуючи обмежений прийом пацієнтів Яворівською ЦРЛ.

Новояворівська лікарня забезпечує усіх пацієнтів рентгеноплівкою незалежно від патології.

За останній період часу Новояворівською лікарнею отримано та розподілено по структурних підрозділах наступні засоби індивідуального захисту: 183 захисних окуляр, 837 респіраторів, 4 тисячі одноразових медичних масок та 800 марлевих масок, 6300 не стерильних рукавичок, 56 літрів дезінфекційних розчинів (антисептики), 100 літрів антисептичного гелю, 12 літрів рідкого мила антисептичної дії, 200 літрів дезінфікуючого засобу АСЕПТІК БІОДЕЗ, інші дезінфекційні розчини для обробки поверхонь (забезпечено на 1,5 місяці).

Закуплено бачки для проведення дезінфекції територій та приміщень, автомобілів – 5 штук.

В Новояворівській лікарні наявний запас медикаментів: антибіотики широкого спектру дії різних груп (цефатаксим, цефтріаксон, квадроцеф, левофлоксацин, флоксі ум, мепенам, іміфорс, амок сил-К); противірусні препарати (сельтавір – обмежена кількість); антипіретики (парацетамол, анапірон); розчин для в/в вливання (натрію хлорид, розчин Рінгера); вироби одноразового застосування (шприци, системи, катетери); вироби медичного призначення (термометри для дистанційного вимірювання температури, бактерицидні лампи з захисним корпусом для роботи під час прийому пацієнта).

З моменту оголошення карантину довіз медичних працівників Новояворівської лікарні на роботу з Яворівського напрямку організовано санітарним транспортом лікарні.

 Інформуємо, засоби індивідуального захисту, медикаменти, дезсередники були закуплені за кошти із внутрішніх резервів.

➥ Принагідно інформуємо, що 3 квітня, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, в межах робочої поїздки на Яворівщину, передав вантаж із засобами захисту для медиків Яворівської ЦРЛ та обговорив стан готовності лікарні до прийому пацієнтів з корона вірусом. Медичний вантаж містив: 500 медичних респіраторів, 200 медичних масок посилених, 50 медичних костюмів біозахисту, рукавички, 70 термометрів, фільтри для апаратів ШВЛ, розхідний матеріал для пульсоксиметрів.










Джерело інформації:





Коментарі