Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 12

День XII
Літера «Н»

Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!

Не треба Україні інших ворогів, коли самі українці українцям ворогами, що себе взаємно ненавидять і навіть не стидаються вже тої ненависти…

Найголовніший чинник єдності – українська мова.

Нехай Христос стереже нашу молодь перед усяким злим впливом, нехай дасть такі обставини, в яких молоді могли б розвивати всі таланти, Богом дані.
Нехай наша молодь у кожнім поколінні має людей совісної та глибокої праці, великих, правдивих митців, знаменитих письменників, адвокатів, лікарів, архітекторів, великих промисловців і здібних купців. Нехай кожний виростає громадянином, праця якого принесе народові і користь, і славу

Наш християнський патріотизм — у тому одному, що свій нарід, нарід український, любимо християнською любов’ю більше від інших народів та готові для нього віддати працю цілого життя й саме життя. Той християнський патріотизм не може перешкоджувати нам в обніманні християнською любов’ю ближнього...

Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками. Але держіться, не відступайте від віри, від святої Католицької Церкви. Тяжкий досвід, який впаде на нашу Церкву є хвилевий. Я виджу відродження нашої Церкви, Вона буде гарніша, величніша від давньої та буде обнімати цілий наш народ

Нам треба довгої й ревної праці, щоб зрозуміти потребу та як слід оцінити значення того, що є найкращим ви цвітом християнського життя і воднораз найбільшою потребою цього життя, а саме — молитву. Не переможе гріха той, хто не цінить молитви, не любить її й достатньо не молиться. Не покається, хто не випросить собі цієї ласки. І не переможе спокус і не уникне зла, хто не випросить собі цієї ласки… Вічного спасіння не осягне, хто собі цієї ласки не випросить… Молитва є найзагальнішою і найуспішнішою дорогою до Божої ласки




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):

#Шептицький155 
#культурно_духовна_акція 
#Абетка_Шептицького

"Нехай ціла родина – батько, мати і діти – спільно щодня відмовляють молитви. Якщо можливо, то ранком і увечір, перед і після обіду; а коли це затяжко, то бодай увечір. Спільна молитва має більшу силу, ніж молитва кожного зокрема. А спільна молитва родини має ще й через те велике значення і особливішим способом приносить ласку Божу, що вона є спільним актором віри, спільним визнанням науки Ісуса Христа."

❃❃❃

"На ніщо не здасться одиницям і цілому народові заможність, просвіта та патріотизм, коли не буде в ньому ладу. І так, як той, що хоче збудувати собі хату, кладе насамперед підвалину, бо від тієї підвалини залежить, чи буде хата сильна, чи зараз розвалиться, так само і той , що дбає про суспільний лад, мусить насамперед подбати про родину."

❃❃❃

"Найдорожчий наш Спасителю! Ти для нас є усім! Ти нас сотворив і удержуєш при житті, Ти нас, Своїх дітей, виховав! Від Твого Серця йде до нас такий жар любові, що хіба мали б кам’яні серця у своїх грудях, коли б Тебе не любили! Ти нам дорожчий, ніж батько, мати й брат, ніж наше власне життя. Тому прирікаємо, що цілим серцем будемо держатись Тебе! Тільки для Тебе одного і з Тобою самим хочемо жити й умирати, щоб із Тобою получитися колись навіки в любові! Так помоліться! А Бог миру і любові нехай буде з вами!"






Джерела інформації:
Natali Lyalyuk
Краю мій Яворовий




Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липипʼятницю, 3 квітня 2020 р. о 13:55:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_12_літера_Н

    !!!Найголовніший чинник єдності – українська мова.

    !!!Нам треба довгої й ревної праці, щоб зрозуміти потребу та як слід оцінити значення того, що є найкращим ви цвітом християнського життя і воднораз найбільшою потребою цього життя, а саме — молитву. Не переможе гріха той, хто не цінить молитви, не любить її й достатньо не молиться. Не покається, хто не випросить собі цієї ласки. І не переможе спокус і не уникне зла, хто не випросить собі цієї ласки… Вічного спасіння не осягне, хто собі цієї ласки не випросить… Молитва є найзагальнішою і найуспішнішою дорогою до Божої ласки.

    !!!Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками. Але держіться, не відступайте від віри, від святої Католицької Церкви. Тяжкий досвід, який впаде на нашу Церкву є хвилевий. Я виджу відродження нашої Церкви, Вона буде гарніша, величніша від давньої та буде обнімати цілий наш народ.

    ВідповістиВидалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_12_Літера_Н
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    Здається, з усіх настанов #Митрополита ми не знайдемо більш актуальної для нашої днини,
    ніж ця, – і хай вона буде настановою Всім вірним:

    �� "Не зривами одної хвилини, лише безупинним напруженням і безупинними жертвами аж до крови і смерти многих поколінь двигається народ. І легше часами кров пролляти в одній хвилині ентузіязму, чим довгі літа з трудом сповнювати обов’язки і двигати спекоту дня і жар сонця, і злобу людей, і ненависть ворогів, і брак довір’я своїх і недостачу помочі від найближчих, і серед такої праці аж до кінця виконувати свої завдання, не чекаючи лаврів перед побідою, ані винагороди перед заслугою!".
    (Слово до української молоді).

    �� "Не хочемо чужої культури, хочемо жити
    своєю!".

    �� "Ніколи не роби іншому того, що тобі не миле!".

    �� "Недуга тіла повертає здоров’я душі".

    �� "Не треба Україні інших ворогів, коли самі українці українцям ворогами, що себе взаємно ненавидять і навіть не стидаються вже тої ненависти… Як довго у національних справах більше пам’ятати будуть українці на власне індивідуальне добро, так довго загальна справа
    не буде могти успішно розвиватися. Бо тої загальної справи просто не буде, бо не буде
    її в свідомості і в совісті людей".

    �� "Нехай майбутні покоління візьмуть в свої руки торгівлю і промисел, бо слабкою завжди є суспільність, що свого промислу не має; убогою суспільність, в котрій торгують чужинці".

    01.04.2020 року

    ВідповістиВидалити
  3. Нехай же Всевишній Бог дасть усім Вам добре, повне, правдиве святе Причастя. Нехай це Причастя буде повним відпущенням усіх гріхів і таким очищенням душі, щоб Ви вже ніколи не вертали до давних великих гріхів, а зачали таке християнське життя, в якому в усім прославляється Бог через Ісуса Христа, що Йому слава і сила во віки вічні. Амінь. ( "Пастирське послання Митрополита Андрея до вірних")

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар