Перейти до основного вмісту


МОБІЛЬНІ ГРУПИ З ПРАЦІВНИКАМИ ПОЛІЦІЇ, ДЕРЖІНСПЕКЦІЇ, ДСНС, РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБ’ЇЗДИЛИ ОКОЛИЦІ ЯВОРІВЩИНИ


11 квітня 2020 здійснено черговий виїзд 4-ох мобільних груп з працівниками поліції, держінспекції, ДСНС та райдержадміністрації, які об’їздили околиці Яворівщини, щоб запобігти виникненню пожеж з сухостою. За результатами рейдів складено 6 протоколів та 2 акти, а також здійснено виклик в ДСНС, щоб погасити пожежу, яка виникла в с. Ясниська і наближалася до місцевого цвинтара.

Спалення залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.

Мета рейдів – нагадати про небезпеку і роз’яснити людям про заборону випалювання сухої рослинності та листя. Випалювання сухої трави завдає великої шкоди навколишньому середовищу. Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися з несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання листя. Відповідальність за порушення цієї норми передбачено статтею 77-1 адміністративного кодексу України.




















Джерело інформації:








Коментарі