Перейти до основного вмісту


COVID-19: ЗАКЛИКАЄМО ВСІХ КРАЯН НЕ НЕХТУВАТИ ПРОФІЛАКТИЧНИМИ ЗАХОДАМИ 


Шановні краяни!


Кожен з нас поінформований про запровадження в Україні карантину для запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19, тому просимо Вас ставитися до усіх протиепідемічних заходів з повною серйозністю і дотримуватися усіх рекомендацій, які надає Міністерство охорони здоров'я України й Всесвітня організація охорони здоров'я, а також виконувати застережні заходи, щоб вберегти своє здоров'я й здоров'я близьких і колег! Завдяки карантину і застосуванню превентивних заходів в Україні вдасться запобігти стрімкому розповсюдженню коронавірусу COVID-19 і швидкому зростанню кількості хворих!

Яворівська міська рада закликає усіх краян не нехтувати правилами щодо поводження кожної людини у період загрозливої епідеміологічної ситуації і рекомендує, зі своєї сторони, дотримуватися таких рекомендацій:

1. Потрібно дотримуватися основних правил гігієни, зокрема мити руки після приходу з вулиці, відвідин туалету, застосовуючи не тільки звичайне мило, але і дезінфекційні засоби. Мити руки потрібно щонайменше 20-30 секунд.


2. Не торкайтеся немитими руками обличчя, зокрема, очей, носа й губ.

3. Рекомендуємо утримуватися від рукостискання при привітанні.


4. Ретельно мийте овочі і фрукти.

5. М'ясні продукти піддавайте відповідній термічній обробці.


6. Щоденно 2-3 рази очищати поверхні дверних ручок і поручні на сходових клітках спеціальними очисними деззасобами. Періодично проводити вологе прибирання приміщень з дезінфікуючими засобами.

7. Рекомендуємо очищати екрани телефонів спеціальними антибактеріальними вологими серветками або дезінфекційними засобами. 


8. Виходячи з дому одягайте засоби індивідуального захисту (маски, рукавички). Правильно їх застосовуйте. Після використання скрутіть і викиньте у смітник, що має кришку.

9. Рекомендуємо кожній людині уважно ставитися до стану свого здоров'я. У разі виявлення негативних симптомів, зокрема, підвищення температури, появи нежитю і кашлю, негайно звертатися до лікаря і не виходьте в такому стані на роботу, магазини. Відвідуючи лікарні, аптеки, одягайте маски!


10. Людям, які повернулися з інших країни, рекомендуємо на два тижні самоізолюватися й не розгулювати громадськими місцями! Будьте свідомими і пройдіть у медичних закладах обстеження на корона вірус! 

11. Уникайте масового скупчення людей!


12. Для того, аби зменшити ризики й уникнути масового скупчення людей у магазинах, аптеках, лікарнях, рекомендуємо обмежити одночасне відвідання таких місць у кількості не більше 3-ох осіб. Також рекомендуємо дотримуватися загальноприйнятих норм відстані щодо спілкування й контактування один з одним близько 1-1,5 м.


13. Рекомендуємо усім краянам перебувати вдома, без потреби не виходити на вулицю. 

14. Утримайтеся від прийому гостей і поїздок у гості. Для безпечного і надійного спілкування зрідними і близькими рекомендуємо використовувати сучасні засоби зв'язку (телефон, скайп, вайбер).

15. Усім батькам варто звернути увагу на безпеку власних дітей під час запровадження запобіжних заходів, зокрема, обмежити їхнє перебування й проведення часу на вулиці й місцях масового скупчення людей.

16. Рекомендуємо особам, які опікуються людьми похилого віку, вжити обмежувальних заходів, аби літні люди не потрапляли в епіцентр масового скупчення людей й локалізувати їхній вихід за межі власного помешкання з метою запобігання захворювання й поширення інфекції.


17. З метою власної безпеки рекомендуємо максимально обмежити проїзд у громадському транспорті, а якщо така потреба виникла – вживайте відповідні заходи безпеки і використовуйте предмети індивідуального захисту (застосування масок і дезінфекційних засобів для рук).

18. Розрахунки за комунальні послуги здійснюйте через онлайн-ресурси. 

19. Під час розрахунків у магазинах, аптеках обмежте використання готівки, користуйтеся пластиковими картками.

20. У період світової пандемії утримайтеся від закордонних поїздок до будь-якої країни світу!

Водночас Яворівська міська рада хоче застерегти усіх краян від панічних настроїв і закликає не довіряти неофіційній і не перевіреній інформації з невідомих джерел й соціальних медіа. 

Дотримуючись простих правил поведінки й зазначених рекомендацій, кожен з нас вбереже своє здоров'я й здоров'я близьких і колег.

Коментарі