Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 8

День VIII
Літера «С»

Священик може в приватному житті мати політичні погляди. Може в приватнім житті бути політиком, але не сміє бути політиком ані в Церкві, ані в сповідальниці, ані в жоднім відношенні пароха до вірних.

Спільне добро чинить із людей одне тіло, а якраз те спільне добро є основою всякої любови. Почуття й свідомість цього спільного добра, яке лучить людей, веде людину до зрозуміння, що загальне добро – то її власне добро, а ближні її – то наче вона сама! І тому тією самою любов’ю, якою людина сама себе любить, мусить вона любити й ціле людство.

Свою християнську любов треба вчинками доказувати. Всяке говорення пусте, коли за ним не йдуть вчинки! Скільки ж довкола нас усякої біди й терпіння, скільки нагод до такої любови! А хто живить у серці християнську любов, той по можності старається зарадити тій нужді та втерти сльози тих, що плачуть

Спільні молитви — це найкращий спосіб освячувати хату й життя християн.




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


"Свята Церква проповідає вірним любов до Пречистої Діви Марії усіма майже молитвами нашого святого обряду. Нема відправи, в якій не було би кілька молитов, якими християнська душа виявляє свою любов до небесної своєї Матері. А щоб іще успішніше заохотити людей до тієї любові, Церква так давніми установами, як і новими практиками присвячує Пресвятій Богородиці цілі місяці. І так давньою передвічною установою цілий місяць серпень присвячений почитанню та любові Пречистої Богородиці."

❃❃❃

"Сто разів Христос обіцяв у Євангелії, що Бог вислухає кожної нашої молитви, що можемо про що-небудь просити -- і «дасться» нам. Зачасто забуваємо ту обітницю, як нерозумна дитина, котра просить матір того, що певно пошкодить її здоров'ю, і плаче, коли їй відмовиться. Так і ми молимося про речі, які можуть пошкодити нашим душам, а коли Бог не вислухає такої нерозумної молитви, тратимо віру у значення молитви, в її силу."

❃❃❃

"Справляє нам потіху читати у святому Євангелії, що Христос з любов'ю звертається до грішників, коли їх навертає. Надія росте в нашім серці, коли Христос входить у дім Закхея. Але коли подумаємо про Непорочне Зачаття, в нас вступає сильніша і вища надія -- більше пізнаємо всемогутність Христової ласки, ліпше оцінюємо вартість Його жертви, вище сягаємо оком в пізнанні Його милосердя."








Джерела інформації:
Краю мій Яворовий



Коментарі

  1. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_8_Літера_С
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    "Самі бачили, що не пожалкував для Вас ні сил, ні здоров’я. Як міг, – часом і захриплим голосом, – проповідував Вам слово Боже. Ви охоче слухали мої бесіди і брали собі їх до серця. Завдяки цьому ми так пізнали один одного, так щиро полюбили, і стільки золотих ниток любові понасновувалося між мною і Вами, що, я певен, радо приймете від мене й цього листа, якого Вам здалеку надсилаю".

    30.03.2020 року

    ВідповістиВидалити
  2. Яворівська ЦРБ ім. Ю.Липипонеділок, 30 березня 2020 р. о 13:17:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_8_літера_С

    !!!Святе Євангеліє є предметом, що хату освячує, що зсилає на неї Божу благодать, бо є предметом віри і любови мешканців хати. Воно стереже їх від зла, показує їм дорогу, підносить їхні серця до неба, очищує плями їхніх душ. Я не вагався би сказати, що воно лікує рани їхніх тіл. Діткніться святим Євангелієм прокаженого — він вилікується як не фізично, то духовно, бо просвітить його душу, саму проказу оберне на лік і з терпіння виведе задаток для вічного блаженства.

    !!!Священик (катехит), навчаючи дітей релігії, працює над найкращою і найбільшою справою, над якою лише людині дано коли-небудь працювати. Він на душі дитини, що має бути членом Церкви Божої та членом своєї вітчизни, виробляє, витискає знаки Христових чеснот, виробляє у ній християнське життя.

    ВідповістиВидалити
  3. #Шептицький155
    #культурно_духовна_акція
    #Абетка_Шептицького

    День VIII
    Літера "С"
    "Свята Церква радить, напоминає і просить причащатися та сповідатися бодай чотири рази в році, а приказує – раз у рік. І хто того приказу не послухає, той тяжко грішить непослухом для Церкви і грішною байдужістю про своє спасення; той грішить проти самого себе; шкодить своїй душі; той поступає з душею так, як чоловік, що давав би тілові трутину. Та, може, не треба аж так намовляти Вас; може, між Вами дуже мало таких, що опустили минулого року пасхальне Причастя. Але й до тих немногих треба мені відізватися: коли за большевиків сповідалися і причащалися навіть знані грішники, а чому ж ти, Брате, ти, Сестро, від року, від двох чи аж п’ятьох так занедбав свою душу? Чи то може бути, щоб ти був гірший від тих, про яких сам знаєш, що навернулися? Твоє занедбання є хіба забуттям! Але уважай, Брате! Не годиться забувати про таку важну справу, не годиться наражуватися на таку небезпеку тільки через свою байдужність чи легкодушність! Треба ж дбати про душу свою, – треба ж чистим являтися перед Божим Престолом в неділю чи свято, а не в бруді, не зі стидом, не з ранами, з яких гній тече й від яких з обридженням відвертається твій Ангел-Хоронитель! Якби ти, Брате, впав у калабаню, в болото, тоді ти спішився б, щоб якнайшвидше вимитися. І не показувався б людям таким брудним". ( "Пастирське послання Митрополита Андрея до вірних на Великий піст")

    ВідповістиВидалити
  4. Супруги мають себе так любити і так шанувати, як Христос Спаситель полюбив і пошанував Церкву святу.

    Супруги є образом того святого єднання, яке є поміж Ісусом Христом, святим Князем небесним та Церквою святою

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар