Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 7


День VII
Літера «Т»

Так, усім нам треба покаяння! І Боже слово, об’явлену Богом науку, яку Церква подає нам до вірування, розуміємо мірою того, як працюємо над тим покаянням. Тому для всіх християн треба такої проповіді, якою була і проповідь святого Йоана, і проповідь Христа, - проповіді, що починається словом: «Покайтеся! Настав час, зближається Боже царство, покиньте гріхи, цілим серцем наверніться до Бога!»

Такої бесіди Ви не сподівалися від мене. Чи я лікар, чи я хлібороб, чи я політик, щоби питати про здоровлє, про добрий бит та просвіту? Ні! Я не лікар, не хлібороб, ані політик, я отець! А вітцеви нічого не є чуже, що синів, дітей єго обходить.




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


"Те, що на цьому світі живемо, - то лише перша днина, то лише коротка хвилина, то лише переминаючий сон. А те, що наступає по тій днині, по тому сні, є те, що лишається, що буде, що тривке, що не переминеться. Бідний чоловік, що перед собою бачить лише кілька кроків, а дальше не видить нічого - засліплений, невидючий... Над такими людьми треба нам мати милосердя і треба по змозі все зробити,щоб їх двинути з тої нужди."

❃❃❃

Те одне слово: «Да буде воля Твоя», - розуміли і серед хрестів і тягарів життя; це слово уміли повторяти навіть ті бідні поміж ними, що то зі злої привички безупинно, без пошани повторяли пресвяте Господнє ім'я й клялися на що-небудь, навіть і на неправду, коли гіркий біль стискав серце, а хрест пригнітав утруджені працею рамена; вони уміли знестися високо в небо тим простим словом: «Нехай буде Божа воля». 

❃❃❃

"Таїнство Покаяння - то Божий суд над душею. А ми віримо, що Бог - справедливий суддя, що за добре нагороджує, а за зле карає. Чи можливе, щоби людина несправедлива, злобна, що ближніх ненавидить і кривдить, мала таку саму долю, як праведна, чесна і добра людина? Мусить же бути між ними різниця. На цьому світі нема її. Цю нерівну долю мусить вирівняти Божа справедливість на тамтому боці, мусить прийти хвиля справедливого Божого суду!"







Джерела інформації:
Краю мій Яворовий



Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липинеділю, 29 березня 2020 р. о 13:33:00 GMT+3

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_7_літера_Т

    !!! Три головні завдання українського народу: 1) досягнення правдивого і сталого щастя, 2) посилення єдності, 3) захист зовнішніх кордонів.

    !!! Так, усім нам треба покаяння! І Боже слово, об’явлену Богом науку, яку Церква подає нам до вірування, розуміємо мірою того, як працюємо над тим покаянням. Тому для всіх християн треба такої проповіді, якою була і проповідь святого Йоана, і проповідь Христа, — проповіді, що починається словом: «Покайтеся! Настав час, зближається Боже царство, покиньте гріхи, цілим серцем наверніться до Бога!».

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З вдячністю приймаємо всі ці мудрі настанови Андрея Шептицького!

      Видалити
  2. Так, як грім з неба, сплинула колись Божа благодать на душу грішника Савла і зробила з нього великого і святого Апостола Павла. І ти, мій Брате, покликаний Богом до святости християнського життя, і ти з християнського роду Божих синів; через Хрещення ти дитина світла, а тільки припадково попався у тую темряву, в якій жиєш. На дні твоєї душі дрімає совість; проси з неба про один промінчик – а пробудиться твоя душа. Тоді покинеш гріхи й доброю сповіддю навернешся до нового життя, а Бог, милосердний Батько, прийме тебе у св[ятім] Причастю Христового Тіла і Христової Крові; обійме, пригорне до серця, піднесе, очистить, освятить, потішить і скріпить. І пасхальне Причастя цього року буде для тебе тим, чим воно є для нас усіх, християн: великою хвилею в житті, й великою радістю, і задатком безконечної радости колись в небі. Нехай же Всевишній Бог дасть усім Вам добре, повне, правдиве святе Причастя. Нехай це Причастя буде повним відпущенням усіх гріхів і таким очищенням душі, щоб Ви вже ніколи не вертали до давних великих гріхів, а зачали таке християнське життя, в якому в усім прославляється Бог через Ісуса Христа, що Йому слава і сила во віки вічні. Амінь. ( "Пастирське послання Митрополита Андрея до вірних на Великий піст")

    ВідповістиВидалити
  3. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_7_Літера_Т
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    "Тож коли складається не по вашій волі або коли журитеся, що і як зробити, цілу справу доручіть серцю Христа Спасителя, що так полюбило людей. А Христос поможе, поведе, дасть Боже світло, дасть ласку і все складеться по-доброму".

    29.03.2020 року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ще раз дякую Вам за те, що й надалі дописуєте коментарі!

      Видалити
  4. Трапляються й такі, що відразу з церкви йдуть до корчми і заносять до антихриста благословення Боже. Є й такі, що після Святого Причастія йдуть снідати до корчми.

    Той день, що в нім ти приступив до Закону святого, мусить бути для тебе святим і великим.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар