Перейти до основного вмісту


У ДЕНЬ ВЕСНЯНОГО РІВНОДЕННЯ У ЯВОРІВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ СТАРТУЄ ФЛЕШМОБ


Мета - ознайомити якомога більше людей із прекрасними куточками ПРИРОДИ України і можливо, скласти для себе маршрутну карту майбутніх подорожей «Мандруй Україною»!!!

Завдання:
опиши 5 особливостей (природні, історико-культурні) установи ПЗФ;
прикріпи фото (до 10);
долучи до флешмобу три природоохоронні установи України.

  1. Яворівський національний природний парк розташований в унікальному фізико-географічному регіоні України – Розточчі. Є складовою Міжнародного біосферного резервату «Розточчя», що функціонує під егідою ЮНЕСКО. 
  2. Положення Розточчя на стику трьох флористичних областей - Поділля, Полісся та Карпат зумовило багатий видовий склад флори та фауни. 
  3. Центральною частиною регіону проходить Головний європейський вододіл, звідки витікають ріки і течуть у різні сторони горизонту до Чорного та Балтійського морів.
  4. Терени Яворівського національного природного парку випасають нащадки диких коней тарпанів на яких можна проїхатись верхи так званим «Королівським шляхом»
  5. Народні майстри та умільці навчать яворівському розпису забавки, як виготовити воскову свічку, розкриють секрети приготування яворівського пирога (до слова, яворівська забавка та яворівський пиріг увійдуть до нематеріальна спадщина ЮНЕСКО).

А що цікавого у ВАС?



























Джерело інформації:





Коментарі