Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 5

День V
Літера «Х»


«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):

#Шептицький155 

"Хто має в душі Божу благодать, себто чия душа свята, Богові мила, хто є Божою дитиною, наслідником Божого царства, той, хоч найдеться поміж дикими звірятами або серед хвиль розбурханого моря, недалеко від повного щастя, вічної нагороди. А все-таки він є Божою дитиною й все-таки душею він неначе в небі. І навпаки, хто Божої благодаті не має, то хоч він і на царських престолах серед розкошів і багатства, все-таки він є рабом, рабом гріха, рабом своїх пристрастей."

❃❃❃

"Християнинові потрібна молитва в житті. Через молитву випрошуємо собі ласку для добрих діл християнського життя, до побід над спокусами, до заховування душі, чистої від смертного гріха. Молитвою можемо випрошувати собі з неба і много інших дарунків духовних, а часто і дочасних дібр. Тому є річчю ясною, що мудра і чесна людина повинна щодня звертати молитвою серце до Бога."

❃❃❃

"Християнин має любити всіх людей, але се не перешкоджає, що найпершою любов’ю має любити свою родину і свою Вітчизну. Християнин може і повинен бути патріотом, але його патріотизм не може бити ненавистю і не сміє накладати обов’язків, противних вірі. Любов на ділах, а не на словах полягає. Хто на своїм становиську, сповняючи совісно свій обов’язок, працює для добра народу, є ліпший патріот, як той, котрий много говорить, а мало творить."

❃❃❃

"Хочете дістатися до Божого щастя в небі й там оглядати Божу славу, любіть і почитайте Пречисту Діву Марію. Вона є нашою Матір’ю. Вона дала нам Спасителя Христа, через Її руки переходять усі ласки Божі з неба. Хто Її любить і почитає, має запоруку, що з Божого дару витриває в добрім аж до смерті і не згине навіки."










Джерело інформації:
Краю мій Яворовий



Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім. Ю.Липипʼятницю, 27 березня 2020 р. о 12:19:00 GMT+2

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_5_літера_Х

    Християнська мораль, християнське життя християнські ідеали стоять, як на твердій основі, на жертві зі себе. І без жертви зі себе нема у християнстві правдивих цінностей, зрозуміло, що любов не може йти в парі з ненавистю, бо ненависть що більше звужена, то більше з любови робить якийсь егоїзм. Можна свої права боронити і своїх прав домагатися, але не шляхом ненависти до людей.
    Сильно переконаним із-поміж вас християнам сказав би я, що основною чеснотою християнства є покірно про себе думати, що Бог гордим противиться, а дає свою ласку покірним.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Висловлюю Вам щиру вдячність за цитування Великої Людини!

      Видалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_5_Літера_Х
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    "Хоча не знаю, чи ті люди, що від мене одержали книжки і мені обіцяли іншим читати їх вголос, роблять так, як обіцяли, чи ні? Не знаю я й того,
    чи на ті читання люди ходять так, як мені обіцяли.
    Скрізь поміж Вами я заохочував Вас до того читання, бо знаю, скільки добра йде людям від нього. І мав би велику втіху, якби дізнався, що Ви пішли за моєю порадою, і що вона Вам знадобилася. Знав би, що цим способом може навчитися віри святої і такий християнин, що тепер мало її знає, хоча, може, й над гробом уже трясеться. Боляче мені про нього думати, бо хто віри святої не знає, той не може бути жодним чином спасенним!".

    27.03.2020 року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Висловлюю Вам щиру вдячність за цитування Великої Людини!

      Видалити

Дописати коментар