Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 4


День IV
Літера «Ц»

Це ж основна правда віри, що молитва – найважливіша з усіх Божих справ життя. Ця правда така основна, що треба б її помістити поміж найважливішими правдами віри, про які і діти мусять навчитися в катехизмі, якщо вона посередньо вже не міститься між шістьома правдами віри… Молитва – це найважливіша й найголовніша умова благодаті, єдина дорога до благодаті… Від тридцяти кількох літ я не перестаю християнським родинам пригадувати спільні молитви як єдину форму родинних молитов і потрібну умову християнського життя родини.

Церква Господня – це духовна громада, яка має стати єдиним цілісним всесвітнім організмом.




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):

#Шептицький155 
#Абетка_Шептицького

«Ціла мудрість життя полягає в цьому одному, щоб любити те, що направду є добром. І хто зумів би так любити лише справжнє добро, той був би наймудрішим і святим чоловіком. А тим справжнім добром є все те, що веде до Бога! А найбільшим, найсовершеннішим  і безоглядним добром є сам Господь Бог. Така людина, що шукала б тільки справжнього добра, любила б Бога наді все. Бо Бог є добром над усе.»

❃❃❃

«Ціле діло Христа Спасителя – то діло милосердя. Всі книги Старого і Нового Завіту оповідають нам про Боже милосердя для цілого людства та для поодиноких людей. Боже милосердя накладає на нас невідхильний обов’язок милосердя супроти людей. Милосердя Боже супроти нас так зв’язане з обов’язком і чеснотою милосердя до людей, що Бог наче того одного від нас і домагається.»







Джерела інформації:
Краю мій Яворовий




Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липичетвер, 26 березня 2020 р. о 13:13:00 GMT+2

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_4_літера_Ц

    ... Це велика річ для малих, марних, бідних грішників — пізнавати Божу правду. З того зрозуміло, який це великий Божий дар із неба — катехизм, яка це ласка — знати те, що катехизм учить, бо він є Божим словом, словом Божої науки, яку з неба приніс Ісус Христос[1].

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ДЯКУЮ за такі цінні висловлювання Андрея Шептицького!

      Видалити
  2. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_4_Літера_Ц
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    "Цим листом я хочу утвердити Вас у добрих справах і водночас застерегти від зла: хочу, щоби Ви мали від мене і письмову науку, яку могли б читати у читальнях, які я Вам у кожному селі заснував. Ви про це пам’ятаєте й уже знаєте, оскільки я говорив Вам про них"...

    "Цілком досить, якщо будете святкувати (але по-Божому, як Церква свята приказує ) усі неділеньки і свята урочисті, що їх панотці у церкві заповідають.
    У ці дні не можна робити жодної тяжкої роботи і треба конче (хіба таки ніяк не можете) піти до церкви на відправу, хоча б церква була далеченько. У ті дні однак дозволено у хаті робити все, що доконче потрібно. Тому не є жодним гріхом, коли жінка у неділю зварить страву ( бо й у неділю треба попоїсти), або як дитину зачеше, помиє чи хату позамітає. Так само не є ніяким гріхом попоїсти і закурити. У святім Законі лише написано, що не смієш їсти тоді, коли йдеш до Церкви".

    26.03.2020 року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ДЯКУЮ за такі цінні висловлювання Андрея Шептицького!

      Видалити
  3. Церква Господня – це духовна громада, яка має стати єдиним цілісним всесвітнім організмом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ДЯКУЮ за такі цінні висловлювання Андрея Шептицького!

      Видалити
    2. Особисто для мене ці висловлювання є дуже пізнавальними та повчальними.

      Видалити
    3. Погоджуюсь, для мене теж, адже в цих рядках ми можемо побачити сьогодення...

      Видалити
  4. Церква найбільшого багача і найбіднішого жебрака, могутнього царя і простого солдата так об’єднує в одне, що на них здійснюється та воля Христа Спасителя, що прийшов Божих дітей, роз'єднаних і розкинених, зібрати в одне

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар