Перейти до основного вмісту


ДІЄВА ПРОФСПІЛКА - ЗАПОРУКА УСПІХУ


3 березня відбулося чергове засідання медіа-профспілки Львівщини. Члени ради обговорили ряд важливих питань. Найголовніші з них стосувалися нових законопроєктів, які ставлять, зокрема, перед медійниками, ряд викликів.

Найперше, це стосується запропнованого проєкту Закону про працю, який вже встигли назвати "рабським" та чимало подискутувати з приводу цього. Законопроєкт про місцеві вибори теж залишає чимало чітко не визначених законодавством понять, як, наприклад, про журналістську етику. Ну і, звичайно, скандальні законопроєкти про дезінформацію та про медіа. Вони зараз є найбільш обговорюваними. 

"Профспілкова організація сьогодні, як ніколи, має стояти на сторожі захисту прав своїх членів, - наголосила на засіданні голова медіа-профспілки Львівщини Лариса Біньо. — Медіа-профспілка Львівщини є надзвичайно дієвою. Вона активно включається в обговорення та внесення змін у ці законодавчі проєкти. Ми беремо активну участь у протестах з приводу цього, а також у тренінгах, семінарах, онлайн-дискусіях із досвідченими медіа-юристами. Нашою медіа-профспілкою надаються зразки трудових угод, угод про співпрацю з районними радами, адміністраціями та ОТГ. Власне, ці документи неабияк стають в нагоді редакціям реорганізованих газет". 

На рахунку медіа-профспілки чимало офіційних зустрічей із керівниками області та районів. Зорганізовуються також відпочинкові ознайомлюючі поїздки, яких тільки за останній період назбиралося з десяток. Крім того, медійниками випускається інформаційний бюлетень "Профспілковий вісник". Про все це інформувала присутніх Лариса Біньо. Члени ради профспілки обговорили ряд важливих питань, зокрема, про майбутні плани дій цієї галузевої структури. З найбільш резонансними статтями законопроєкту про медіа ознайомила присутніх член ради, редактор газети з Бродівщини Надія Забокрицька. Досвідом інформаційної співпраці з ОТГ поділилася заступник голови медіа-профспілки, редактор газети зі Сколівщини Іванна Русин. Насамкінець член ради профспілки, заступник голови Всеукраїнської культурологічної організації "Меморіал ім. В. Стуса" Євген Гринів передав Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Р. Іваничука (де, власне, проходило засідання медіа-профспілки) унікальні книжки з метою поширення серед читачів.
























Джерело інформації:
Медіа-профспілка Львівщини

Коментарі