Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 3


День III
Літера «Ч»

Можливо, хтось знайде на «Ш».

«Краю мій Яворовий» (Marichka M.):


«Час Великого посту - це також час розважувань над Христовими страстями і Його хресною смертю. Роздумуючи про муки Христа, глядимо й на свої терпіння, стараємось всі наші терпіння освячувати, очищати з усього того, що в них може бути ще з недоброго самолюбства та шукаємо в Христі потіхи на ті хвилини нашого терпіння...»

❃❃❃

«Чоловік цілий залежить від Бога, свого Сотворителя й Пана; його розум повинен бути цілковито залежний від предвічної, несотвореної Правди. Тому ми зобов’язані віддавати Всевишньому повний послух розуму й волі, піддаючись у вірі Божій об’явленій правді. Церква називає цю віру «початком людського спасення». Ця віра, за наукою Церкви, є надприродною чеснотою, і нею скріплені й просвічені святою Божою благодаттю, признаємо за правду те, що Бог об’явив.»










Джерело інформації:
Краю мій Яворовий



Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім. Ю. Липисереду, 25 березня 2020 р. о 12:27:00 GMT+2

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_3_літера_Ч

    Чоловік лінивий, до праці тяжкий, буде тягарем і для родини, і для цілої громади; не лишень маєток змарнує, але через лінивство стане з часом нездатним до праці, бо за лінивством увійде в його душу всяка гниль і всяка нечистота моральна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельми вдячна Вам за цитування Великого Митрополита!

      Видалити
  2. "Чоловік не має права розпоряджати своїм життям. Так, як жовнір не має права покинути назначеного йому становища, а коли самовільно його покидає, вважається дезертиром, так само дезертиром є той чоловік, що покидає усі свої обов'язки разом зі становищем, на яке Боже Провидіння його поставило. З природи речі є чоловік слугою, Божим сотворінням; не є паном свого життя, не є самовільним. У вищому ще ступені є християнин власністю Ісуса Христа, рабом, купленим великою ціною Христової Крови. Що Всевишній Бог та Ісус Христос з людиною не обходиться як з рабом, то тільки побільшає обов'язок його підчинятися Божій волі. Через Кров Христа Спасителя прощає Бог грішникові первородний гріх, а відтак і всі гріхи, яких він кається. Бог приймає його за дитину, за свого спадкоприємця, дає йому право бути громадянином неба з Ангелами і Святими, але те безконечне Боже милосердя не звільняє його від обов'язків, наложених на нього самою природою. Ті обов'язки стаються тим важнішими, бо вони освячені Божою благодаттю" ( "Не убий", 1942)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельми вдячна Вам за цитування Великого Митрополита!

      Видалити
  3. Честь, яку віддаємо гробниці мученика, веде людей до почитання мощей святих. За мощі в Церкві прийнято вважати не тільки частини тіла мученика, але і яку-небудь пам'ятку після нього. До таких пам’яток належать і предмети, що якийсь час лежали на гробі святого. Так цар Юстиніян посилав до Римського Архиєрея звої пололтна з проханням, щоб той казав їх зложити на гробі святого Петра й відіслав до Царгорода. Вірні не сумнівалися відтак, що полотно це набрало з гробу святого Петра якоїсь чудотворної чи духовної сили.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельми вдячна Вам за цитування Великого Митрополита!

      Видалити
  4. Чи я лікар, чи я хлібороб, чи я політик, щоби питати про здоровлє, про добрий бит та просвіту

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельми вдячна Вам за цитування Великого Митрополита!

      Видалити
  5. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_3_Літера_Ч
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    Слова #Митрополита_Андрея
    дуже влучні і дуже актуальні для нас сьогодні:

    "Час воєнний утруднює людині кермуватися вказівками тверезого, ясного розуму, освіченого вірою. Верх беруть почування, вразливість, пристрасть, а з того нерозважні кроки, шкідливі не тільки для одиниці, але і для загалу, для цілої родини, громади й народу. Ця небезпека в положенню так особливо труднім, в якім находиться наш народ, стається прямо грізна...
    Не давайтеся наклонювати до яких-небудь актів насильства або непослуху, заховуйте розвагу й супокій, єдність і згоду, керуйтеся в усім розумом, просвіченим вірою. Божий Закон хай буде правилом Вашого поступовання й Вашою ціллю. Ідучи дорогою цією без ніякого сумніву найлучше послужите Батьківщині й будучности нашого народу".

    25.03.2020 року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельми вдячна Вам за цитування Великого Митрополита!

      Видалити

Дописати коментар